Baner 600x80
Вторник, 29 Август 2017 11:21

За истинския шоколад с любов


 

17211873 1680930941931635 1190312175229280747 o

Casa Kakau e семейна шоколатерия от Пловдив. В основата й са съпрузите Иван и Ивалина Илчеви. Casa Kakau произвежда истински, натурален шоколад по технологията „bean to bar" шоколад (произведен от какаови зърна).

Историята
Всичко започва през есента на 2015 година, когато Иван и Ивалина решават да приготвят домашен шоколад от какаови зърна за техния син. Детето е със силна хранителна алергия, затова шоколадът трябва да бъде без мляко и животински продукти, без лецитин, без глутен, без подобрители, консерванти, стабилизатори или други алергени. Вкусният шоколад им дава идея да споделят оригиналната семейна рецепта с повече хора, които се стараят да се хранят здравословно и пълноценно. Пътят от домашното приготвяне до изграждането на цех и лансирането на нов продукт отнема повече от година. В края на 2016 г. Casa Kakau предлага първите продукти на пазара.

AlmondПродуктите на Casa Kakau
Днес Casa Kakau вече предлага широко портфолио от веган (без животински продукти или следи от тях) шоколад, като в процеса се използват само натурални продукти, ядки и сушени плодове. В производството никога не са използвани млечни или животински продукти. Това отличава Casa Kakau от други производители и гарантира на 100% отсъствието на млякото като алерген от шоколада - един от основните принципи на бутиковата шоколатерия. Именно затова клиентите се доверяват на Casa Kakau, тъй като продуктите са наистина "Natural & Pure" (натурални и чисти).
Casa Kakau e и първата българска компания, предлагаща 100% натурален шоколад за пиене, произведен само от какаови зърна и нерафинирана тръстикова захар. Последният продукт, представен в началото на 2017 година, е нов дори и за Европа - чай от какаови зърна с различни вкусове за любителите на топлите и студените напитки (чаят може да бъде поднесен и като разхлаждаща какаова напитка с лед в летните горещини).
Всички продукти на Casa Kakau се приготвят с какаови зърна, които се внасят директно от Еквадор. Компанията работи със сдружение от малки ферми в областта Есмералдас, известна с уникален климат и почва, които придават неповторими вкусови качества на основната суровина за шоколада на Casa Kakau. Благодарение на тази стратегия са гарантирани не само свежестта и качеството на продуктите, но и същевременно се оказва подкрепа на местните хора, отглеждащи какаовия плод. С покупката на всеки шоколад Casa Kakau клиентите директно помагат на фермерите и техните семейства в Еквадор да получат заслуженото възнаграждение за труда си.

Бъдещите планове
Екипът на Casa Kakau подготвя два нови вида шоколад. Единият ще е предназначен за любителите на млечния шоколад, но ще бъде отново без мляко и животински продукти (компанията остава вярна на веган политиката си). Новият шоколад ще се появи през септември в търговската мрежа.
Другият шоколад е в процес на разработване - нещо ново за страната, с изключително полезни за здравето съставки. Това ще е шоколад – хранителна добавка, която освен благоприятна за организма, ще е и неповторимо вкусна.Orange

Блиц анкета

Любимо място за почивка?
Иван: Планината, обичам походите в планината и почивката на голяма надморска височина. Обожавам Родопите като дестинация, в която човек може да се наслади на вековна девствена природа и отлични места за отдих.
Ивалина: Морето, обичам спокойните малки плажове и разходките по брега рано сутрин.


Любима храна (ястие)?
Иван: Суши!
Ивалина: Суши!

Любим шокCranberryолад Casa Kakau?
Иван: Кафе, определено шоколадът ни с цели зърна кафе. Обичам да пия кафе и експериментирам с различни сортове и начини на приготвяне, а комбинацията с шоколад за мен е още един начин да „пия" следобедната си чаша кафе.
Ивалина: Червена боровинка! Обичам леко киселия вкус и това, че е с изключително полезни свойства.

Може да следите за новите продукти, както и да откриете в кои търговски обекти се продава Casa Kakau, във фейсбук на www.facebook.com/CasaKakau или на www.casakakau.com.

Последна редакция Вторник, 29 Август 2017 11:45
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини