Baner 600x80
Четвъртък, 29 Юни 2017 13:38

Приказка за щастието 2 или деца, които сме носили в сърцата си!


Photo 5-23-17 8 10 47 AMС помощта на Елена Хаджигенова ще ви разкажем за едни много специални деца, за едни много специални родители и за едно извънмерно щастие... За търпението, очакването, страха и сбъднатите мечти.

Здравейте, аз съм майката на Мария! Коя е Мария ли? Онази с коси, черни като абанос, и кожа, бяла като сняг, която живя в сърцето ми 10 години.

Кога се появи мисълта за дете?
Дълго я чаках, много се надявах. Сънувах я ту кротка и замислена, ту рошава и засмяна, тичаща след вятъра с широка усмивка! Първо се надявах природата да свърши своето, но се оказа, че планът е грешен. Оказа се, че тялото ми е на друго мнение. Много специалисти по репродуктивна медицина се кълняха в дипломите си, че бебето ще дойде скоро. Но грешаха! Опитах всичко, което се предлага - инсеминации, инвитро, икси, имси... без успех! Но палавницата от сънищата ми още живееше в сърцето ми.

Лесно и бързо ли стигнахте до темата осиновяване?
И така, решението дойде само! Осиновяване! Всички приятели и роднини се изредиха с истории за малки неблагодарници, които зарязали осиновителите си и станали престъпници и наркомани, а на горката Пешева детето се оказало циганче...!!! И разбира се, „Първичната рана" – това е книга, позната на всички осиновители. Страховито четиво, което също нямаше ефект. Не се отказах! Тогава разбрах, че решението е съвсем правилно. Не се страхувах от тези истории! В документите написах, че нямам никакви претенции, и зачаках.

Какво си помислихте, когато ви се обадиха за пръв път, че вече има избрано за вас дете?
Обратно на твърденията по форумите не чаках дълго, около 8 месеца. Още помня деня! Докато се прибирах от работа, получих обаждане от непознат номер – на Центъра за асистирана репродукция – одобрение за трети, последен опит, финансиран от държавата. Но на мен щеше да ми е седми! Не успях да се зарадвам! Предстоеше пак кошмарът с надеждата и отчаянието, а за физическата болка никой не споменава, някак се забравя, когато резултатът е положителен. Пътувах към къщи и плачех за себе си, прибрах се с идеята да си поплача кротко, но животът реши друго. Във входа на блока се търкаляше писмо. Вдигнах го, за да не се загуби, а то... за мен. Отворих го. И в него покана за информационна среща относно детето Мария! Бързо пресметнах по дата на раждане. Беше на 9 месеца. И се казваше Мария - като майка ми!

Когато видяхте за пръв път детето си, какво беше чувството, усещането, емоцията?
Знаех, че това е моето дете! Още на другия ден бях при социалните работници. Те ми предложиха среща с детето още същия ден!!! Детето е в София, невероятно!!! Отидох в Дома и там се запознах с Дъщеря си – дебело бебче с коси от абанос и кожа, бяла като сняг, същото онова, което сънувах 10 години!

С какво се сблъсква човек, когато осинови дете?
Само след месец, малко преди Коледа, беше вкъщи! Най-прекрасната Коледа! Разбира се, адаптацията не беше лесна. Бях потресена! Детето се смееше, без да издава звук, когато плачеше, притискаше лицето си към най-близкия предмет, за да приглуши плача. Когато заспиваше, се прегръщаше сама. Ласките и целувките я плашеха до смърт. Е, научи се да се смее, да плаче силно, да ходи и говори, да се гушка, но и до днес, когато изпитва болка, предпочита да е сама.

Сега, когато вече гушкате малкото слънчице, смятате ли, че си струваше целият този път?
Сега Мария е на 6 години. Иска да стане вегетарианска балерина – ветеринар! Тази Коледа ме попита защо за мен Дядо Коледа не е оставил подарък. Хмм, аз получих моя подарък преди 5 години, малко преди Рождество!

Какво бихте пожелали на хората, които сега тръгват по пътя ви?
Да не спират да мечтаят и да следват сърцето си!Последна редакция Четвъртък, 29 Юни 2017 13:57
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини