Baner 600x80
Понеделник, 29 Май 2017 11:40

Бързи трикове за красота от една млада майка


4aСлед като родих нямам почти никакво време за разкрасителни процедури, а и да имам свободно време, предпочитам да го оползотворя в нещо друго. Ето какво ми спестява време:


1. Дълга коса. Не знам защо много млади майки решават да се подстрижат след като родят. За мен е много по-удобно да съм с дълга коса, защото изисква по-малко грижи - винаги мога да я вържа на кок или на опашка ако нямам време да я измия или оформя.


2. Къс маникюр и бързосъхнещ прозрачен лак. Винаги съм харесвала къс маникюр, защото изглежда нежно и е по-хигиеничен. А лак използвам полупрозрачен в розовата гама – избирам бързосъхнещ и нанасям само един пласт, за да не губя време. Използвам лак, който придава достатъчно цвят и блясък, за да изглеждам поддържана и с хубави нокти.
3. Вечер винаги си нанасяйте крем за лице, ръце и тяло. Признавам, че не го спазвам всяка вечер, но все пак ето защо държа на това – през деня просто нямам време, но дори и да имам, грижата, която положа вечер, остава за цяла нощ. Така сутрин се събуждам с подхранена кожа на лицето, ръцете и тялото, тъй като продуктът е действал през цялата нощ. Обикновено разчитам на кокосово масло за тялото, гъст крем за ръце и смесвам масло за лице със серум, които нанасям веднага след като се измия и все още на леко влажна кожа.
4. Сух шампоан. Няма по-хубава прическа от чистата коса според мен, но с бебе вкъщи, понякога се налага да избираш. Сухият шампоан заличава част от себума в корените ми и освежава прическата.
5. Маски за лице. Харесвам ги, защото позволяват мултитаскинг и имам възможност да си върша други неща докато маската се грижи за кожата ми няколко пъти в седмицата. Не намирам време за процедури в салоните за красота и в момента това е моят начин да поддържам кожата си в добро състояние. Има най-различни еднократни маски за всяка нужда и тип кожа.
6. Грим за разходка. Разбира се, че е 5-минутен, даже май е 2-минутен. Слънцезащитен BB тониран крем, малко спирала и безцветен гланц за устни е всичко, от което се нуждая, за да постигна по-свеж външнен вид. При наличие на още малко време, с удоволствие ще си подчертая скулите с матов бронзър.

Лора Вълчева

empurple.eu

Последна редакция Четвъртък, 29 Юни 2017 14:05
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини