Baner 600x80
Четвъртък, 16 Март 2017 12:28

Великденска украса и декорация


Decorra-Handmade-Easter-Decoration-Gifts

Всеки празник си има своите месеци, сезони, настроение и цветове. По-шарен обаче от Великден няма и вероятно няма да има.
Интересен е факта, че седмицата преди Великден е посветена на Лазаровден и Цветница. А, какво по-хубаво, ароматно и пъстро от цветята. Те са тези, които ни радват сетивата и ни омайват с аромата.

Дръвчетата все повече са отрупани с цветове и кичести форми, а на нас започва да ни се отваря все повече душата за работа и да ни грейва усмивката на лицата.
Обикновено на Цветница празнуват имен ден всички хора - мъже, жени и деца, които носят имена на дървета и цветя. Кичим се с върбови клонки за здраве, а момите пускат своите венци на реката и ги орисват за здраве и женитба.

Mini-ZaichetaНо, все пак еуфорията е основно около Великден, когато се чудим как да украсим дома, с какви боички да обагрим яйчицата, с каква интересна декорация и сувенирчета можем да зарадваме децата. Така е. Децата винаги са център на внимание и по-искрени от тях няма. И ето тук на помощ идват нашите идеи и предложения:


1. Малко зайче от плат, зайче от прежда тип помпон
2. Морковче от плат с шарени листенца
3. Мини гъбка с червена шапчица
4. Голяма зайка с дрехи или шарен Великденски заек
5. Развиваща и опознавателна книжка "Моят първи Великден" за най-малките, които сега опознават традициите и символите на този празник.


И все пак най-интересната част за всеки празник е тази, свързана с украсата на дома. Там вариантите са много. Ако решите да направите нещо със собствените си ръце с много любов и сърце трябва да сте на ясно от къде можете да закупите необходимите заготовки, суровини и материали. Можете да се разходите в своя град и да потърсите магазини за хоби материали, но ако не разполагате с достатъчно време е най-добре заложете на Интернет или някое списание за дома, в което има идеи и снимки с Великденски декор.
4019-PP-Velikdensko-sivo-ZaicheДруг важен момент е стила декорация, на който ще се подчините и ще заложите. Дали да бъде класическото и традиционно българско Великденско декориране и украсяване или пък нещо по-различно, разчупено и артистично като – Винтидж, шаби шик, леко кънтри или дори крайно Арт.
Не на последно място, всеки празник си идва със своята символика, сезони и наситеност на цветовете. Вътрешният Ви интериор на дома може да бъде подходящ за по-наситени и топли цветове, а може да бъде и с нежни пастелни тонове. Дали обаче ще се съобразите с всички тези подробности или ще действате смело и без много, много да му мислите е въпрос на личен избор, време, идейки и бюджетиране.
Полезни и красиви идеи ще откриете тук: decorra.eu

Последна редакция Петък, 12 Май 2017 15:06
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини