Baner 600x80
Сряда, 07 Декември 2016 15:20

Handmade by Anesita


aneliyaЖената с магични ръце, която ви представяме е Анелия Тицова. Майка е на Мартин, който е на 2 години и 5 месеца и е „голям бърборко и любопитко". Анесита е магистър по финанси, години наред работи със съпруга си в хотели на международната верига „Кемпински" в Италия и Швейцария. След завръщането си в България създават семейство и в момента строят своя дом.

Страст по наследство
„Винаги съм носила в сърцето си любовта към ръчната изработка и това да творя с ръцете си при мен е наследствено. В ученическите ми години помагах на родителите си, които имаха шивашка фирма, и често шиех на оверлог, копчета или с каквото друго можех да помогна. В девети клас започнах да правя мартенички и нямах търпение да дойде февруари и да изложа моите произведения. Беше ме срам да ги продавам, с това се заемаха баба ми и майка ми, които се хвалеха, че внучката/дъщерята ги е направила. Леля ми е работила в Куклен театър като актриса, но е правела куклите и костюмите сама. Има уникални изделия от брюкселска дантела, но за съжаление си отиде много рано, когато бях във 2 клас."

14647393 1785781235036271 1722366651 oРамка за снимка
„Започнах да творя, след като излязох в майчинство. Всъщност се запалих от моя приятелка, която тъкмо обзавеждаше детската стая на дъщеричката си - беше си поръчала какви ли не handmade нещица - на стената бяха направили дърво, на което бяха накацали ръчно изработени бухалчета, беше поръчала шалте за леглото "пачуърк" със същото това дърво и бухалчета, възглавнички във формата на облачета, рисувани кукли от текстил - стаята беше станала невероятен бонбон. Имах филц за декорация на коледни чорапчета, докато бях бременна, и вдъхновена от всичко, което видях, реших да изработя рамчица за снимка. Първата не стана, но с втората улучих размера на снимката. И така се появи първият артикул, който започнах да изработвам - детска рамка за снимки от филц."

Докато детето спи
„Една част от идеите обикновено ми хрумват внезапно, представям си всеки определен детайл, след което чакам свободен момент да ги реализирам. Имам толкова много идеи, които чакат само да им дойде моментът, но времето никога не стига, особено когато има малко детенце, а аз работя главно докато то спи. Всички мои приятели се чудят как смогвам!
Друга част от идеите, разбира се, са плод на комуникацията ми с клиенти, които искат да им изработя нещо и имат свое виждане, за което съм им много благодарна, защото по този начин се ражда нещо ново!
Работя с филц и платове."

Тв14646567 1785781225036272 1125716614 oорчески пристрастия
„Трудно е да определя кое от нещата, които съм изработила, ми е любимо, защото във всяко съм вложила много любов. Приемам това, което правя, освен като хоби и като храна за душата!
Всички неща са ми любими - и влакчетата за снимки, и метърчетата.
Харесвам метърчетата и тройните рамчици, защото са и много сантиментални!
Метърчетата не са просто декорация - те са много повече. Дължината им е 1 метър, като започват от 50 см до 150 см - на всеки 10 см от раждането на детето, се поставя снимчица и това е уникален спомен. Децата растат толкова бързо и времето минава неусетно!
Метърчетата се декорират с името на детето и датата му на раждане.
Друг мой любим продукт са тройните рамчици за снимки, защото запечатват прекрасните моменти от живота на всяка жена!
В първата рамка се слага снимка на бременната мама, във втората - снимка от първата ехография, а на последната - снимка на новопоявилото се човече!"

Още творби на Анесита можете да видите тук: facebook.com/handmade.by.anesita/

Последна редакция Сряда, 07 Декември 2016 15:40
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини