Baner 600x80
Четвъртък, 18 Август 2016 14:15

Големият фотографски заговор


PSN 8806  a Добре, според вас случайно ли е, че четири от най-любимите ни фотографки родиха почти по едно и също време? Съвсем ясно е, че става дума за добре планирана акция, която цели да обогати новия ни брой с красиви кадри. Защото какво се случва, когато фотографите раждат – случват се фотосесии.

Калина Арсова , "Калина ме снима", майка на Кайо – на 10 години, и на едномесечния Стефан-Арсо.

За фотографията и снимането на деца
Първо избрах да снимам. Бях на 12, навсякъде ходех с фотоапарат и снимах години наред. Виждам и усещам снимайки, снимането е начинът ми да се радвам на света, да изживявам моментите. Снимането е и моят начин да посрещам радости и трудности, да се справям със стреса. Студиото беше чудесен повод да се занимавам по цял ден с това, което ме прави наистина щастлива, истински жива. Децата и най-вече бебетата... много са прекрасни, общуват на съвсем друго ниво и са най-интересното нещо на света - те са друга Вселена. На пръв поглед всички бебета са еднакви, но само на пръв поглед. Когато дойдат при мен, откривам, че всяко едно от тях всъщност е различно - интересно ми е да разбера кое бебе какво харесва, кога се чувства добре, какво го2016-06-15 48 bw успокоява.
Помага ли майчинството
Бебетата са много индивидуални и няма един способ, който да работи при всички, така че опитът с моите деца всъщност не помага много, а и връзката е много различна от тази с бебетата, които снимам. Това, което ми показа родителството, е как може едно дете да е най-красиво във всеки миг от живота си. Виждам така всички бебета - красиви постоянно и затова са красиви и на снимките.
Собственият албум
Снимките на децата са моето майчинство. Искам да запазя обикновените ежедневни случки. За Стефан съм решила да има поне една снимка на ден от първата си година. Засега успявам в това си начинание. Обожавам да снимам, но аз самата се чувствам много некомфортно, когато съм пред апарата. Но пък после е толкова хубаво да си имам снимки, макар и малко - много са ми ценни и ме правят истински щастлива.
Майка като всички нас
Интуицията е водеща за мен, с раждането на Кайо взе силен превес- никакви правила не работеха, просто трябваше да го следвам и да се водя по него. Втората ми бременност ме научи да се вслушвам в тялото си и нуждите на детето. Смятам така да продължавам... да бъда интуитивна майка. Знам, че за всяко дете неговата майка е най-добрата и най-красивата! Е, Кайо със сигурност би искал да прекарваме повече време заедно, но затова пък отделям много време да пътуваме двамата, когато съм изцяло посветена на него.
Първите „фотосесии"
Стефан има снимка на втората минута от раждането си.
Ралица Султанова (фотограф) дойде от Белгия, за да снима събитието - много съм й благодарна! Това са най-ценните семейни снимки, които имаме. Ралица е уловила първите мигове от появата на Стефан, вълнението от очакването на баткото и таткото, моите радостни сълзи, щастието и обичта ни. Лично снимах и Кайо, и Стефан, веднага след като можех да ставам, в деня след раждането. Всяка снимка е преживян момент заедно и ми е скъпа. Обожавам да се връщам с умиление към спомените.Последна редакция Четвъртък, 18 Август 2016 14:54
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини