Baner 600x80
Четвъртък, 18 Август 2016 13:08

Дневниците на млечните вампири


12476550 10208871065639936 1214859334 n „Млечни вампири" е блог, в които четири млади майки споделят опит, признават грешки, допускат ни в ежедневието и празниците си и го правят с изключително чувство за хумор.  Представяме ви Аделина, Николета, Яна и Ралица!

003 Adelina   fotograf Mamuri

Аделина Каспарянова – експериментатор

"Децата променят всичко и неминуемо се чудиш имало ли е „преди""

фотограф: Марияна Петрова - MAMURI

Занимавах се с толкова много неща, че вече не знам какво съм. Доскоро се интересувах главно от нощен живот, сега повече си падам по интериорен дизайн, можете да ме наемете – правя чудеса за малко пари. Синът ми Кай е най-добре свършената ми работа и вече е на десет месеца.
Кое провокира участието ви в този проект?
Обичам да съм част от нови и различни проекти. В момента, в който решихме да направим блога, бях в периода, в който тази тема ме вълнуваше най-много. Поддържала съм и други блогове и ми дойде съвсем естествено.
Защо според вас родителските блогове предизвикват интерес?
Блоговете по света най-често са водени от майки и затова доста често са и родителски, дори когато са кулинарни или свързани с интериор, или пък мода, те в 70% от случаите пак са родителски. Разнообразието е толкова голямо, че е все едно да избереш сериал точно по твой вкус.
Кое в грижите за детето може да се приеме за ваша тема?
Възхищавам се на жени, които са наясно със захранването, приготвянето на самата храна, когато тя не е само зеленчук на пюре, на жени, които ходят с бебетата си на йога, плуване, театър, гимнастика и други подобни. Аз не разбирам от храна, дори не съм сигурна, че знам кое е въглехидрат и кое не е. На плуване се заклевам, че ще отидем вече няколко месеца. Но съм добра в логистиката с бебе и в пригаждането на различни вещи в играчки или полезни предмети. Мисля, че мога да отида навсякъде с бебето си с точния багаж, който да е минимален, но да имам всичко нужно, както и да превърна всеки ъгъл от къщата си в различен по вид бебешки кът, който да е безопасен и забавен за детето поне 20 минути, това си е цяла вечност.
Как гледате на изобилието от информация, свързана с родителството – кое според вас по-скоро обърква родителите?
Не чета, не четох и по време на бременността. Чак на финала си взех една книга, от която бях във възторг, но впоследствие не ми свърши абсолютно никаква работа. Когато имам въпрос, първо слушам себе си, после майка ми, звъня и на една определена приятелка, ако въпросът е твърде сложен, се обръщам към педиатъра. По всяка тема има изписани сто мнения, вече не вярвам на нито едно. В зависимост от ситуацията си избирам човек, на когото имам доверие, и слушам само него.
Кои от съвременните теории за отглеждане на детето са преекспонирани?
Връщането към природата е връщане, искам да вървя напред. Давам на детето си вода, чистя го с мокри кърпички, когато наоколо няма течаща вода, спи в своето легло, ползвам бейбифон, мажа го с козметика против изгаряне, давам му биберон-залъгалка, понякога гледа и детски филмчета... Така виждам нещата, не харесвам биотенденциите, не вярвам в тях и дори мисля, че хората, които прекаляват с тази мода, защото това е мода, в един момент започват да вредят на себе си и на околните. А старата школа е стара, едно време са ни топили бибероните в мед, не бих експериментирала, от там припознах само ранното привикване към гърне. Въпреки това съм естествен човек, привързан към детето си. Не съм по-лоша майка от тези, които спят с бебетата си.
Кое според вас наистина интересува съвременните майки?
Част от съвременните майки спират да се осъвременяват и остават на площадката, загледани в чуждите деца - какво ядат, как са облечени, как се държат... Изглежда сякаш това най-много ги интересува. Първият етап от майчинството е странен период и не трябва да оставаш в него, трябва да продължиш да живееш и да се развиваш, както прави и твоето дете.
Вие от какво се ръководите в грижите за детето си?
Ръководя се най-вече от бебето си и от мен самата. Той сам показва от какво има нужда, а майката наистина знае най-добре.
Какво разбрахте за себе си, когато станахте родител? Какво научихте за децата?
Разбрах, че съм силна, безстрашна, че имам богата фантазия, че имам слаби нерви и че сънят е много важен, за да оцелееш. За децата разбрах, че променят всичко, но скоро след появата им неминуемо се чудиш имало ли е преди.
Кое е важно, за да бъдат отглеждани здрави и щастливи деца?
Родителите да се вслушват повече в себе си и бебето.Последна редакция Четвъртък, 18 Август 2016 13:53
blog comments powered by Disqus

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини