Baner 600x80
Понеделник, 07 Март 2016 15:02

Таня – в ритъма на майчинството


IMG 7485Преди да разберем повече за Таня, знаехме, че това е дългочаканата любима снаха на актрисата Катерина Евро. Още по-любима жена на актьора и телевизионен водещ Александър Кадиев. Бяхме чували, че е царица на салсата и че е много красива – нещо, което всеки, който я е виждал, ще потвърди. Затова се зарадвахме на възможността да я „сложим" на корицата с една друга млада хубавица – дъщеря й Катерина. Така празничното ни мартенско издание се сдоби с много красиво „лице".

За себе си
На 33 години съм, от Пловдив, зодия Риби. Занимавам се с танци от съвсем малка. Минала съм през спортни танци, но голямата ми страст е салсата. Вече 15 години я танцувам. И преподавам също. Живях и работих в Лондон близо 5 години. Имам много награди от танците, участвала съм в мюзикъл, във филм за салсата. Обиколила съм целия свят покрай работата си. Като професионален танцьор съм била на много състезания, печелила съм първи места. Едно от тях, с което се гордея, е престижен конкурс по салса -свободен стил в Лондон - Salsa CONTIGO. Много обичам животните, всякакви, но най-вече кучета. Обичам да готвя... И да плувам.

Желание за Катерина
След като минах 30-те, започнах да мисля за деца. Преди това се радвах на свободното време и работата си. Важно е, разбира се, да откриеш мъжа, от когото искаш да имаш деца. И всичко се нарежда. Сега съм щастлива! Не съм очаквала, че мога да изпитам толкова силна и същевременно хубава емоция! Когато разбрах, че съм бременна, се почувствах озарена и благословена. И понеже бебето беше планувано и много желано, всъщност новината ми донесе и една сбъдната мечта!

Бъдещият татко
Таткото беше в командировка чак в Бургас. Веднага след като видях двете чертички на теста, започнах да му звъня по телефона... той не отговаряше. Бил е зает по това време. Не издържах, снимах теста и му го пратих на смс. След два часа ми се обади и беше на седмото небе! Много беше щастлив, понеже и двамата чакахме този момент от месеци! Голяма радост беше. После ми се скара, че не съм си записала видео, когато съм разбрала за бебчето. Искал да види реакцията ми.

Очакването
Бременността беше много спокоен период и за двама ни. Не сме имали трудности. Всичко си мина като по учебник. Започнаха да ми се прияждат различни храни, които до този момент не съм обичала. Интересното е, че спрях да ям риба, при положение че ми беше любимата храна.
Започнах да чета книги и списания за бебета и какво е да бъдеш майка. Едно от любимите ми списания е "Моето бебе и аз" – много интересно и полезно четиво! Месеци поред обикалях по магазините в търсене на най-различни принадлежности и какво ли не, което ще е необходимо за малката Кати. Много бях щастлива. Не ми е тежало. Напротив. Набавихме всичко най-важно. Мъжът ми беше до мен и много ми помагаше. Държеше се много мило. Всичко организира, както би трябвало, и когато бебето се появи на бял свят, бяхме спокойни. Благодарна съм на съдбата, че така хубаво и леко мина всичко!

Раждането
Не ме беше страх изобщо. Въпреки че родих секцио, се чувствах много спокойна. Лекарите бяха превъзходни, едни от най-добрите в България, така че се оставих напълно в техните ръце. Проф. Асен Николов ме изроди заедно с д-р Дориан Босев и целия екип. Просто чудесно свършена работа! Благодаря им от сърце!

12494207Мечтаното внуче
Бабите не са на себе си от щастие! И двете реагираха по един и същ начин – безкрайно се радват на внучката си Кати! Майката на мъжа ми Катерина Евро е признателна, че детето е кръстено на нея! И двете баби ни помагат и ни обичат!

Първи стъпки в родителството
Първите дни бяха малко напрегнати. Не знаех какво точно се случва. Мисля, че е нормално за една млада майка. Но бързо се адаптирах към новия начин на живот и режим. След седмица вече правех нещата все едно съм ги правила цял живот. Искам да благодаря на вуйна ми Станислава, която ми „открехна" много тайни и начини за справяне с ситуацията.

Катерина
Тя е усмихнато дете. Плаче само когато е гладна или й се спи. Обича музиката, да се гушка, да й пея. Играе си с всякакви играчки. Много се радва, когато е в проходилката. Обикаля цялата къща. Обича кучета - живее с 4! Спокойно дете, дай Боже, да е все така. Най-много обича мен, после баща си и двете си баби! Мисля, че прилича и на двама ни. Ще видим.

За майчинството и семейството
Спокойна майка съм, защото аз самата съм такава. Благ характер съм. Много съм грижовна, защото така разбирам майчинството. Детето има нужда от непрекъснати грижи и любов. Търпелива съм. Искам всичко да е наред с Кати. Такава съм. Не полагам някакви големи усилия. Отгледана съм в много спокойна среда. Не съм била свидетел на караници, скандали и т.н. Родителите ми винаги са се старали да ме предпазват от неприятности. Имам брат, който също е много грижовен. Майка ми е детска учителка по професия. Има подход и знае как би трябвало да се възпитава едно дете. На този етап нямам свободно време за себе си, но и не го търся. Сега имам друга мисия - да бъда майка. Не ми липсва времето, в което съм била без детето си. Напротив, сега съм много по-щастлива. Има време за всичко! Детето има нужда от внимание, от разговори. Трябва да се дават добри примери, да се четат приказки, да се слуша музика. Много са нещата, които са необходими за едно пълноценно детство на нашите деца. Трябват внимание и любов! За семейството е същото. Там трябват и компромиси, взаимно разбирателство и свобода. И обща цел!

blog comments powered by Disqus

baner 300x300px

baner 300 300

baner300x300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини