Baner 600x80
Понеделник, 15 Юни 2015 14:29

Сладушко-мекушките на Павлета


Snimki Pavleta 1768-001Добре дошли в шарения куклен свят на Павлета Шиманска!
Макар и по професия да е зъботехник, Павлета намира призванието си в майсторенето на "Сладушко-мекушки за гушкане и сладки игри". И това не е случайно, защото сръчните й ръце са по „наследство" от дядо Павел – основател на дърворезбата в Ботевград. От него е взела любовта към изкуството, макар майка й и баща й също да са „заразени" с творческия вирус.

Snimki Pavleta 487-001Как хобито стана професия
Когато се роди синът ми Гроздан, по време на майчинството, постепенно се роди идеята да превърна своето хоби в професия. Моят съпруг ми подари шевна машина и започнах да правя първите си куклички по Тилда кройки от книги и списания, които си поръчвах от чужбина. Постепенно започнах да измислям и творя свои собствени кройки, които кръстих "Сладушко-мекушки за гушкане и сладки игри".
Първата година пуснах пробно през летния сезон първите си куклички в едно магазинче в Синеморец. Те много се харесаха, особено от хората, които ценят ръчната работа, и това ме поощри да продължа да се занимавам. Тогава направих и страничката си Pavleta's dolls във facebook. Постепенно харесванията на страничката ми се увеличиха, започнаха и първите поръчки. Така, по стечение на обстоятелствата, моето хоби се превърна в професия.

Зайчета и Парцалани
Работя само върху кройки, които лично на мен ми харесват, и използвам качествени 100% памучни и ленени платове, внос от чужбина. Любими са ми всичките модели зайчета, те като че ли са любими и на моите почитатели. Други много харесвани мои кукли са Парцаланите - меки, 037-001гушкави и с голяма усмивка. Нямам предпочитани, защото всичките са мои „деца", сътворени с любов и сърце. Когато моето малко момченце се прибере от детска градина, веднага ме разпитва за името на новата кукла или играчка и ако не съм измислила, веднага предлага сполучливи имена, а след това разиграва куклен театър. Благодарна съм и на моя съпруг, който вярва в мен и винаги ме подкрепя!

Snimki Pavleta 800-001Приказен свят
Постепенно покрай куклите започнах да създавам и възглавнички, „рокли" за книги и малки красоти за интериорна украса. Така приказният ми свят се разрасна. Най-щастлива ме правят милите думи на хората, получили мои кукли. Това, че творенията ми се харесват, ми дава крила и ме кара да продължавам напред - да творя, да се уча на нови неща и да се стремя да ставам все по-добра в работата си!

Последна редакция Понеделник, 15 Юни 2015 14:39
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини