Baner 600x80
Петък, 06 Март 2015 12:27

Куклите на Диди984243 4940869055295 3185318684307927486 nДиляна Асенова е сръчен и артистичен строителен инженер, майка на 2 -годишната Елица. Точно на толкова години е и хобито й – изработването на играчки за деца от естествени материали. Овчици, жираф, зайци, мишки и много други са вече част от нейното семейство.

Първата играчка
Идеята да ушия първата си играчка ми дойде, когато Ели беше на четири месеца. Моята малка „фея" се превърна в голямото ми вдъхновение. Първите опити не бяха много успешни, но това не ме отказа да продължа. Най-творчески се оказаха есенните и зимните месеци, в които прекарвахме повече време в къщи. Ели много се забавляваше с тракащата машина. Изчетох много материали за различните видове кукли и натрупах много идеи, които чакаха да бъдат реализирани

didididi1В света на куклите
Валдорфската кукла е вид кукла, използвана в едноименната образователна методика. Тя обикновено е ръчна изработка, от естествени влакна и материали като вълна, коприна и памук, използвайки традиционните европейски техники за правене на кукли. Естествените влакна са приятни на допир, в сравнение със синтетични и пластмасови материали, използвани в произведените кукли. Чертите на лицето се опростяват, което помага да се разпали въображението на детето. В зависимост от настроението на детето, куклата може да бъде щастлива, тъжна или дори ядосана. Куклите Тилда пък са очарователни продълговати госпожици от плат, с изискани ретро дрехи и специални рокли. Те са истинска световна мания за любителите на текстилните ръчно изработени играчки. Могат да бъдат оригинален подарък както за някоя малка дама, така и за някоя малко пораснала такава. Меки мечета, слончета или образователни меки кубчета пък с Ели правим за най-малките. А на всяка кукла с моята малка фея измисляхме име, с което да получи своята идентичност и оригиналност. В началото идеята беше да зарадвам моята малка дъщеря с нова кукла, но с времето ми се искаше да виждам повече детски усмивки, и така нашите кукли започнаха да бъдат „осиновявани" от други деца и да радват много малки сърчица."
Куклите на Диди ще откриете на: https://www.facebook.com/Little.Fairy

blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини