Baner 600x80
Вторник, 27 Януари 2015 12:39

Стъклени рисунки


2Анна Стефанова работи в сферата на ученическото хранене повече от 15 години. Ежедневието й е натоварено като на всяка работеща българска майка – в тичане между училището и борсата за продукти, към залата по художествена гимнастика, в която тренира десетгодишната й дъщеря Биляна и уроците й по английски. Твърди, че причината да успява във всичко това е възможността вечер, когато детето спи, да се отдаде на хобито си – декорация на бутилки. Това е нейният начин да се зареди с позитивизъм на следващия ден.

P10504154Пътят към хобито
От детските си години все рисувам. Баба ми, ми купуваше много качествени бои и се радваше на всеки изрисуван лист от мен.
Коя беше първата декорирана бутилка? Дъщеря ми тренира художествена гимнастика. Преди пет години, майка на детенце от нейният отбор, на коледното тържество, подари на треньорките бутилки направени с декупаж. Бяха много красиви. По това време, аз изработвах сувенири, имах материали за декупаж.... и пробвах. Бях избрала декупажна хартия на цветя, залепих мотивите върху бутилката, но ми изглеждаха много изкуствени и се изкуших да ги изрисувам с бои, добавих и цветен пясък и се получи. Подарих бутилката на моя приятелка живееща в Германия. Заминаваше, след кратка почивка при родителите си. На следващото й идване в България, месец по късно, поръча 4 бутилки, за да подари на колегите си, като помоли да имат и послание.
Впоследствие започнах да изписвам послания, да ползвам кристали, камъни и се получи моят почерк на декорация.

Вдъхновението
От години изработвам разни нещица – мартеници, сувенири, пана, рисувала съм свещи... Декорацията на бутилки започна като любопитство, а се превърна в страст!
Всичко в изработването ми е важно - от посланието на текста, мотивите които рисувам или декорирам, избора на цветове - до излъчването и блясъка в очите на този, който си я е поръчал. Ако бутилката е поръчана за даден повод се вълнувам, сякаш е свързан с мен. Вдъхновява ме личната ми емоция, в момента в който рисувам.

Любопитно
Най-странната декорация, която съм правила е да изпиша предложение за брак върху бутилка от един младеж за дамата на сърцето му. Пръстенът трябваше да бъде част от оформлението. Най-милата декорация пък беше по молба на внучка, която честитеше 60-годишен юбилей от сватбата на баба си и дядо си.

Други декорирани от Анна бутилки могат да се видят на: https://www.facebook.com/artstarstefanova1974

Последна редакция Вторник, 27 Януари 2015 12:52
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини