Baner 600x80
Вторник, 27 Януари 2015 11:50

Три .... за щастие!


IMG 9741Със сигурност помните таткото с тризначките от миналия брой. Вероятно няма да се изненадате, ако ви кажем, че тяхното появяване на бял свят е малкият човешки подвиг на родителите им. Така е с шедьоврите – създаването им изисква време, хладнокръвие, упоритост и всеотдайност. За това ще ви разкаже майка им – Хризамтема Петрова. Нейната лична история е поредното доказателство за нечовешката сила, която движи жената, решила да стане майка.

 

Казват, че когато двамата души създадат семейство, най-нормалното нещо е да искат да си имат бебе! При някои хора обаче мечтаното бебе позакъснява малко повече от необходимото. Така се случи и в моето семейство – седем дълги години в очакване Чудото да се случи! Седем безкрайни години, в които съм си мислила само за едно нещо – моето бъдещо бебе! Мечтала съм за него.... и много често съм плакала!
След дълго ходене по различни лекари и в търсене на причината да не се получава забременяване по естествен начин, най-накрая с мъжа ми решихме, че е време да намерим специалист към когото да се обърнем за съвет и помощ. Ние открихме този човек в лицето на д-р Явор Владимиров от „Център по репродуктивна медицина и оплождане ин –витро София". Тъй като Фонда за асистирана репродукция беше започнал работа, решихме да не губим време, а направо да кандидатстваме за финансирана от него ин-витро процедура. Подготвихме всичко, което ни трябваше и подадохме документите си. От там нататък последваха дълги месеци на чакане, за да разберем дали са ни одобрили. Времето минаваше неусетно и към средата на лятото се случи Обаждането! Стана ми ясно каква ще е новината още щом като видях номера върху дисплея на телефона си. Тогава бях най-най-щастливия човек на света!
И така, през септември 2009 година, започнахме със стимулациите и необходимите изследвания, които се правеха, за да се проследява как се развиват нещата. Връщайки се назад във времето си спомням, че нямаше нито един ден, в който да съм била настроена отрицателно за крайния резултат от процедурата. Отивайки за поредната инжекция си мислех: „Това е поредната крачка към малкото ми бебче!" Това ме стимулираше да вярвам, да продължавам, да не се отказвам!
Но с всичките положителни емоции при мен имаше и много трудности както в самото начало, така и по време на 33-те гестационни седмици, докато бях бременна.
В следствие на стимулациите е възможно да се получи хиперстимулация на яйчниците .... и аз се оказах сред жените, които ще трябва да се преборят и с това. Усещането беше ужасно – не можех да правя абсолютно нищо. Моят лекар ме посъветва да отида в една болница, където ще трябва чрез пункция да изтеглят течността, която се е отделяла от яйчниците. Там прекарах две дълги, мъчителни седмици. Дни, които никога няма да забравя. Дни, в които не знаех дали да се радвам, или да плача... В деня на изписването ми (и след направен преглед), лекарят установи, че вижда две плодни сакчета! Бях леко шокирана от новината за две бебета, но пък бях на седмото небе от радост! Първо се обадих на майка ми, за да й кажа за двойната радост. И плачех от щастие!
След това минах на преглед и при нашият доктор – Владимиров, за да потвърди бременността. Той веднага каза: „Плодните сакчета са 3!!!" Тогава останах напълно без думи. Не знаех как да реагирам – да се радвам ли или да се плаша от тази новина! Защото по време на самата инвитро процедура бях изчела достатъчно за многоплодната бременност и знаех какви са рисковете и за майката, и за бебетата. В крайна сметка всичко премина горе-долу добре. Няколко пъти влизах в болница за задържане, бях на системи и инжекции – ужасни преживявания. Но се успокоявах с мисълта, че всичко е заради тях – моите бъдещи деца.... И това ме крепеше по време на дългите седмици, в които не трябваше изобщо да ставам от леглото. Бях станала като затворник в собствения си дом, заради контракциите, които имах от 22 г.с.. Трябваше да се пазя изключително много, за да задържа бебетата. И така, в много лежане и трепетно очакване най-сетне дойде и денят, в който вече знаехме, че ще ставаме родители. Очаквах този ден с нетърпение, с радост и изпитвайки истинско щастие...
БDSC 2596еше 04.05.2010 година. Лежах в родилната зала и гледах през отворения прозорец, не знаейки за какво точно да си мисля. В такъв момент през главата на човек минават хиляди мисли и емоции. Молех се всичко с мен и бебетата да е наред....
В 08.58 ч. на бял свят се появи Лора, с тегло 1, 480 гр. и ръст от 41 см. Последва я Виктория само минутка по-късно – 1, 350 гр. и 38 см. И най-мъничката в компанията - Мари беше извадена точно в 9.00 ч., тежаща „цели" 1750 гр. и дълга 40 см.
Всеки път изчаквах да чуя плача на бебетата, за да съм сигурна че са живородени....
След като бяха извадени и трите бебета, дойде една сестра и пъхна в ръката ми лист, върху който бяха написани номерата на бебетата с размерите и килограмите им. Спомням си, че много усърдно стисках листчето, защото си мислех, че ако го загубя няма да знам къде и как да намеря децата си.... и дали изобщо ще намеря МОИТЕ деца... Сега ми изглежда смешно, но тогава....
Следващите дни в болницата преминаха в самостоятелно нахъсване, че мога да се справя с ходенето, с обличането, с елементарните неща, които всеки от нас върши с лекота. Знаех, че го правя заради ТЯХ! Заради себе си, защото трябваше да съм в добро състояние. Всичко си струваше, защото освен, че при нас ин витрото се получи от първия път, мога съвсем отговорно да кажа, че имам най-грижовния, мил и търпелив съпруг и най-прекрасните деца, за които съм си мечтала!
Три - за щастие!

Последна редакция Вторник, 27 Януари 2015 12:27
blog comments powered by Disqus

baner 300x300px

baner 300 300

baner300x300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини