Baner 600x80
Понеделник, 20 Октомври 2014 11:30

Бижутата на Ани


3Анета Пиперова е майка на две прекрасни момчета - на 4 и 2 години, психолог по образование в столичната Френска гимназия, в момента в отпуск по майчинство. Прави бижута, докато си почива или двамата й малчугани спят.

4гВсичко започва с едни дървени мъниста
Започнах да се занимавам с бижута на шега. Един ден моята леля ми донесе дървени мъниста с идеята да измисля как да направят от тях обеци. Постепенно поставената задача се превърна в цел и след това в реалност. След търсене на магазини, предлагащи елементи и части за изработка на бижута и след консултация с моя приятелка, направих първите си обеци. После посетих курс за изработка на бижута, където научих някои тънкости. Започнах с обеци, след тях последваха гривни, колиета , пръстени, включвайки естествени камъни като седефи, ахати, содалити, лабрадорити, кварц и много други. Понякога правя и гривни, с камъни според зодиакалния знак.

Как се „раждат" моделите

Моделите на нещата, които правя си измислям на момента. Или пък започвам нещо с една идея, а крайния резултат е съвсем различен. Правя и модели по желание на клиент. Жена донесе разпечатана снимка от интернет на обеци, които да й направя. Искаше да бъдат с определен вид и цвят естествени мъниста и в подобна на снимката форма. Това всъщност беше и първата ми поръчка. Вдъхновението ми за изработката на бижута е красотата. Стремя се всяко бижу да бъде красиво и различно от останалите. Снимам всеки изработен от мен модел. По този начин пазя идеята си за подредба на елементите, частите и цветовете. И въпреки това, до днес не съм правила две еднакви неща – винаги има по нещо различно. Това е предимството на ръчната изработка.

lubimЛюбимото бижу
За себе си харесвам семплите и непретенциозни модели. Едни от любимите ми са ето тези обеци.

Бижутата на Ани ще откриете на: www.facebook.com/Annie

Последна редакция Понеделник, 20 Октомври 2014 12:13
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини