Baner 600x80
Четвъртък, 05 Юни 2014 10:09

Майката и детето с „розови очила"


babyПсихолозите твърдят, че децата се раждат с розови очила, които родителите кой знае защо бързат да свалят. Може би не сте предполагали, че едновременно с майчинството ще развиете и неистов афинитет към отрицанието. Думите „не", „не трябва", „не може" някак естествено превземат езика ви, окуражени от разбирането, че трябва да ги употребявате, защото така предпазвате детето от неприятности и изграждате навици.

След време ще забележите, че тези думи са заразили и детето, което ги използва, превъзпитавайки ви със същата охота. Мъничето се е родило с естественото усещане, че всичко е възможно, и изведнъж го връхлита загрижената майка, която твърди, че това съвсем не е така. Значи светът не е така розов, както му се е струвало. Какъв е резултатът от сблъсъка с действителността на неговата майка – оптимизмът вече не е определяща черта на невръстния човек. Грешка!

Последна редакция Четвъртък, 05 Юни 2014 10:23
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини