Baner 600x80
Петък, 30 Май 2014 10:37

Как да насърчим интелектуалното развитие у бебето?


7-sfaturi-joaca-cu-bebelusulИнтелектът е способност да се разсъди и разреши даден проблем, да се мисли абстрактно и да се черпи опит от преживяното. Всъщност, от момента, в който правим първия опит да заченем, до първия път, в който държим бебето си, вече сме имали огромно влияние върху интелектуалното му развитие.

Въпреки че факторите, които влияят в това отношение, са безброй, оказва се, че основни са храненето и генетиката. В по-голяма си част интелигентността се унаследява. И макар кърменето да носи редица ползи за здравето на бебето, не всички проучвания в областта откриват пряка зависимост между него и интелекта на бебето.

Приемът на витамини и здравословното хранене през бременността също оказват влияние на развитието на мозъка на бебето. Но също така е от изключително значение детето да се храни здравословно, особено през първите две годинки, когато недохранването може да доведе до влошаване на интелектуалното развитие.

Огромно влияние оказва и заобикалящата бебето среда. То се учи най-добре, когато се превърне в изследовател, когато само почувства околната среда и я оцени. Играта всъщност е работата на нашето бебе и всеки път, когато то направи бъркотия, това е ценен опит за него.

Мозъкът на бебето постоянно получава информация и изгражда необходимите мостове за бъдещия интелект. Четенето на бебето всеки ден, както и разказването за заобикалящия го свят му помага да придобие езикови умения. Да пеем на мъника, вместо да му пускаме музика от радио или телевизор, също спомага за повишаване на интелигентността.

Има редица интерактивни телевизионни и DVD програми, които твърдят, че могат да направят детето ни по-умно. Истината е, че точно обратното твърдение е вярно! Едва ли има по-добро взаимодействие от типа „очи-в-очи" - във всяка форма.

Източник: Puls.bg

Последна редакция Петък, 30 Май 2014 10:56
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини