Baner 600x80
Понеделник, 26 Май 2014 15:05

Няколко правила за избягване на истеричните сцени


detska isteriaДобрата почивка е сигурно оръжие в борбата с истерията
Убедете се, че детето ви е достатъчно отпочинало, че се е наспало и не е преуморено.

Отвлечете вниманието му
Преди истерията да е набрала обороти, опитайте се да „превключите" енергията му и да преминете към друго занимание, ако то самото иска това. Ако истерията вече е започнала, превключването едва ли ще ви помогне.

Опитайте с шега
Ако истерията е в зародиш и все още не е избухнала с пълната си сила, опитайте да разведрите ситуацията с хумор. Но бъдете внимателни – детето трябва да разбира, че вие се шегувате, а не му се присмивате.

„Аз знам как се чувстваш"
Назовете емоциите, изпитвани от детето - „Виждам, че се сърдиш" или „Струва ми се, че си изморено". Струва си детето да се научи да изразява с думи чувствата, това, което преживява, така причината за капризите и истерията отминава от само себе си.

Игнорирайте искането
Истерията пред чужди хора принуждава родителите на компромис и задоволяване на капризите. Това обикновено води до повтаряне на ситуацията при подобни условия.

Обсъдете причините за истерията
След като се успокои, поговорете с детето за това, което го е разстроило. Не акцентирайте върху поведението му по време на избухването. Вместо това го прегърнете, кажете му колко много го обичате и колко ви е приятно да сте до него, когато е спокойно. Това помага да се замисли над това как поведението му действа на обкръжаващите го хора.

Последна редакция Понеделник, 26 Май 2014 15:13
blog comments powered by Disqus

baner 300x300px

baner 300 300

baner300x300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини