Baner 600x80
Вторник, 05 Март 2013 12:13

3 стъпки към идеалната дисциплина


3_stupki_kum_idealnata_disciplina1. Наложете авторитета си по категоричен и ясен начин
Понякога няма място за преговори и обяснения в отношенията „дете-родител”, особено когато детето е достатъчно малко. Ако детето ви хапе и вече сте обяснили, че от това ви боли, но хлапето продължава, значи е време за по-сериозна дисциплина. Трябва да държите на думите и забраните си и да не се отказвате или променяте според ситуацията и настроението. След като не искате детето да ви хапе, но то продължава - оставете го само, излезте от стаята или измислете друг начин, но покажете категорично, че това не бива и няма да се случва повече. Ако искате да сте родител с очаквания, първо трябва да сте родител с ясни стандарти.

2. Казвайте, не питайте
Ако искате детето да ви уважава, помислете на какво поведение го учите с личния си пример. Когато питате детето, вие му давате избор и рискувате то да не изберете правилния път. За някои неща просто трябва да заявявате, че няма място за преговори и договорки - само така ще го научите да различава правилното от грешното. И разбира се, трябва да сте постоянни в това - ако нещо е закон, то трябва да е такова дори и в дните, когато ви се иска просто да вдигнете ръце и да си починете.

3. Малко по малко
Да си майка е „професия”, която се „практикува” цял живот, а не в десетдневен ускорен курс. Ще има моменти, в които и вие ще забравяте добрите си намерения и ще грешите, но не бива да се отказвате. Имате основния план, знаете какъв дългосрочен резултат „гоните” и с достатъчно търпение все някога ще го постигнете.

 

 

Последна редакция Вторник, 05 Март 2013 12:17
blog comments powered by Disqus

baner 300x300px

baner 300 300

baner300x300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини