Baner 600x80
Сряда, 30 Януари 2013 10:33

Когато децата се сбият


kogato_decata_se_biyatВ подобна ситуация е задължително да подходите справедливо и да поставите децата в равностойно положение. Най-големият капан за родители се крие в опита да се установи кой е започнал и кой е причинил сбиването. Вземането на страна или прилагането на различни по сила наказания, оставя у децата впечатление за „победител” и „победен”. За да се избегне усещането за „състезание” и „връщане” впоследствие, наказанието трябва да е еднакво.

• Ограничете времето, което детето ви прекарва пред малкия екран и подбирайте разрешените за него предавания и филми. Отделяйте време заедно да гледате избраните предавания и коментирайте образите – така ще дадете правилна насока на детското възприятие.

• Винаги оценявайте по достойнство макар и малкия напредък: „Видях, че се подразни и беше прекрасно, че успя да овладееш гнева си”. За самите вас ще е по-добре да се фокусирате в доброто поведение на детето си, вместо непрекъснато да виждате грешките му.

• Обясненията за последствията от агресивно поведение запазете за моментите, когато детето е спокойно – идеалното време за подобни разговори е вечер, преди лягане.

• Ако никоя от приложените стратегии не дава резултат се консултирайте с детски психолог.

 

 

Последна редакция Сряда, 30 Януари 2013 10:40
blog comments powered by Disqus

baner 300x300px

baner 300 300

baner300x300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини