Baner 600x80
Вторник, 20 Ноември 2012 15:41

Как да възпитате самоуверено дете


samouvereno_deteВажно е да разберете точното значение на думата самоувереност. Тук не става въпрос да повдигнете максимално самочувствието на детето или да натрапите в съзнанието му нереална самооценка. Самоувереността в нормалните ѝ граници помага на детето да е спокойно, уравновесено, с добро поведение и ценности.

Покажете на детето си малко респект. Идеята, че детето е длъжно да ви се подчинява, вероятно ви се струва по-удачна, но това определено не я прави правилната. Хубавото е да се допитате до неговото мнение и, което е по-важно, да чувате това, което ви казва.

Окуражавайте детето към самоосъзнаване. Говорете с него за това как собствените му постъпки рефлектират върху останалите хора.

Помогнете му да приеме себе си. Нормално е поведението на детето да варира от състояние на смелост до такива на пълна неувереност в собствените възможности. Както възрастните, така и децата имат и лоши, и добри дни.

Не бъдете прекалено критични към грешките, дори детето да ги повтаря често. Така само ще го подтикнете да е по-свито и плахо в действията си. Обяснете му как да постъпи и го убедете, че е способно да вземе правилното решение.

 

 

Последна редакция Вторник, 20 Ноември 2012 15:45
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини