Baner 600x80
Петък, 09 Ноември 2012 13:15

5 начина да подтикнете детето да проговориprogovarianeИзслушвайте го внимателно
Детето ви ще прoговори по-бързо, ако усеща, че искате да чуете това, което ще ви каже.

Поощрявайте го
Когато детето ви употреби нова дума, наградете го с нещо дребно и това ще го подтикне да научи още непознати до този момент думички.

Въздържайте се от забележки
Вместо това отговаряйте, като използвате лесни изречения. Ако детето каже: „Топка там”, му отговорете: „Да, правилно, топката е там”.

Говорете за нещата, които му харесват
Разговорите за любимите занимания, места и предмети ще насърчат детето да проговори. Задавайте лесни въпроси, които да го стимулират то да ви отговори: „Мечето ще дойде ли с нас разходката?”.

Разглеждайте заедно книжки с картинки
Цветните, пръсти картинки в илюстрованите книжки привличат вниманието на малките деца и спомагат проговарянето. Не губете лесно търпение и обяснявайте на вашето съкровище кое животно как се казва и т.н. Задавайте му въпроси, като не очаквате прекалено бърз резултат.

 

 

Последна редакция Вторник, 11 Декември 2012 14:22
blog comments powered by Disqus

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини