Baner 600x80
Сряда, 24 Октомври 2012 12:50

Искам мама!


iskam_mamaПървоначалната представа на всяко дете за света (и всичко хубаво и добро в него) има едно-единствено име и то е „мама”. Колкото и естествена да е тази абсолютна зависимост, тя – за доброто и на двете страни – има известни граници. Ако знаете кога и как се поставят те, самостоятелното ви влизане в банята например (без дребосъкът да е вкопчен в крака ви) може и да не е лукс.
На различни етапи от развитието си бебетата и подрастващите дребосъци преживяват за пръв път стреса от самата мисъл, че мама невинаги ще е до тях. Задължителен и очакван, този период на приемане на действителността от малкото човече е труден и за него, и за родителите му. Успокоението е във факта, че ситуацията е временна, а и не липсват начини за облекчаването й.

• Подходяща стратегия за първоначално „откъсване от полата ви” на малкото човече са играчки, които имитират това, което вие правите. Например имате нужда от време, за да сготвите – дайте на малкия кулинар всичко необходимо, за да „готви” заедно с вас. Напомнете на детето, че макар и да не играете с него, вие сте там – до него.

• Ако планирате да поверите грижата за детето на таткото или бабата, предвидете поне половин час, в който да сте тримата заедно – във ваше присъствие детето по-леко би приело вниманието на друг възрастен.

 

Последна редакция Сряда, 24 Октомври 2012 12:54
blog comments powered by Disqus

baner 300x300px

baner 300 300

baner300x300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини