Baner 600x80
Сряда, 15 Август 2012 13:46

Разглезено дете


razglezeno_dete

Разглезването е един от възможните проблеми с поведението, за който трябва да внимавате особено между 2-та и 3-тата годинка на детето си. Най-честите причини довели до него са:

1. Прекалена грижа и покровителстване - детето решава, че е особено специално и всички му дължат вашето отношение. Деца, които постоянно са водени за ръка и предпазвани от „горчив” (или всякакъв) опит, растат с идеята, че винаги трябва някой друг да прави всичко и да взема решенията вместо тях.

2. Завишени очаквания, които принуждават детето да стане егоцентрично по пътя към постигането им.

3. Фаворизиране на едното дете, за сметка на другото, което причинява негативи и на двете страни, както и на третата - родителите.

Възможно и може би единствено решение в случая е детето да тръгне на детска градина или да започне някакво колективно занимание - детското общество е мястото, където погрешните впечатления за отношенията и „задълженията” на околните ще бъдат поправени.

 

 

Последна редакция Сряда, 15 Август 2012 13:55
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини