Baner 600x80
Четвъртък, 05 Юли 2012 10:15

Защо бебетата имат нужда от лично пространство


lichno_prostranstvo

За родителя може да се окаже истински шок - обожаваното бебе, което доскоро не отлепяше поглед от вас и се разреваваше дори само ако сте в другия ъгъл на същата стая, изведнъж започва да скрива лицето си с ръце и да ви внушава съвсем сигурно, че не иска да го занимавате, а по-скоро да го оставите на мира.

Защо се нуждаят от него: За бебето времето насаме със себе си е преди всичко почивка от все още натоварващите кoнтакти и стимулации от околните. Някои бебета могат да се занимават сами до около 20 минути, но за всички е полезно да бъдат оставяни сами поне за няколко минути всеки ден. Добра идея е да поставите детето в столчето му за хранене, например с лице към прозореца, ако гледката е приятна и успокояваща. Каквато и гледка да му изберете, времето насаме ще го научи на самостоятелност и ще му помогне да си почине. Не бързайте да реагирате на първия звук, с който бебето се събужда - ако не се появите веднага, то ще има възможността да разучи пръстчетата и движенията си, което ще го успокои и ще спомогне развитието му.

Как ще усетите нуждата: Когато по средата на забавната ви игра бебето извърне поглед от вас, дори обръща главичката си и става капризно. Това е неговият начин да ви каже, че е преуморено и има нужда от почивка насаме със себе си.

 

 

Последна редакция Четвъртък, 05 Юли 2012 10:22
blog comments powered by Disqus

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини