Baner 600x80

Психологът до вас

psihologa_do_vas


Как да реагирате в проблемни ситуации и всичко за психологическата страна на възпитанието.

Понеделник, 29 Май 2017 14:10

Как мисли детето?

shutterstock 95643235Ум и чувства. Това са двете стихии, ръководещи поведението на детето и възрастния. В тази статия ще разгледам първата сфера и развитието на мисленето през различните етапи, през които преминава индивидът.
Първоначално бебето формира своите реакции спрямо постъпващите стимули на базата на рефлекторни схеми, които са вродени. Те не предполагат мислене, а стереотипнa и неволева реакция на повтарящ се стимул. Но благодарение на рефлексите бебето успява да се храни и оцелява през първите месеци от живота си.

Четвъртък, 08 Декември 2016 12:20

Майчина хипноза

8Колко голяма е силата на майчиното внушение? Магдалена Ангелова ни „отваря вратата" към новаторски алтернативен подход в общуването с детето, без аналог в досегашната психологична практика.
За Магдалена
Завършва бакалавърска степен по психология в СУ „Св. Климент Охридски" и магистратура по "Клинична психология и психоаналитична перспектива" в Нов български университет. През 2010 година се сертифицира като НЛП Мастър-практик и терапевт по семейни констелации. Преди 5 години основава "Емпатия" - Център за психологично подпомагане и обучение. Маги има реализирани съвместни проекти с пациентски организации на онкологично болни хора. Повече за нея на: www.magiangelova.bg

Izbuhlivoto deteЗнаете какво обикновено се говори за децата с проблемно поведение – че са манипулативни, търсещи внимание, немотивирани, упорити, своенравни, неотстъпчиви, лигави, невъзпитани, контролиращи, непокорни, неуправляеми и предизвикателни. И не само това – че много добре знаят как да изпробват границите, да натискат бутоните ни, да ни принуждават да отстъпим, за да стане тяхното.

Понеделник, 17 Октомври 2016 12:33

Детето боледува? Това е от нерви!

child afraid ofdarkНе е учудващо, че детските болести предизвикват у възрастните сериозни емоции. От една страна, се плашим, мислейки за всевъзможни усложнения от наглед безобидни настинки, докато не изпаднем в състояние да не можем да преценим как е най-добре за детето да се държим ние, неговите родители. Все пак трябва да помогнем на страдащото мъниче, което се мъчи, капризничи, отказва да се храни или да играе.

Fotolia 91520392 XL

Най-после топлина... Най-после слънце... Най-после хубаво време... Най-после ваканция... Най-после навън...
Лятото може да се нарече сезонът на възможностите, защото позволява времето да се запълни със забавления, невъзможни през другите сезони, особено през зимата – плаж, пикник на открито, поход в гората, разходки под звездите, каране на колело или ролери.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

300-250-1

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини