Baner 600x80

Психологът до вас

psihologa_do_vas


Как да реагирате в проблемни ситуации и всичко за психологическата страна на възпитанието.

iStock 000020304011 LargeВероятно всеки от нас е ставал свидетел на сценка с неистово пищящо дете с родител до него, който се държи неадекватно (крещи, заплашва, плаче, успокоява). Положението се усложнява, ако детето лежи на земята, чупи предмети, удря главата си, обижда и посяга на хората около себе си, обикновено на най-близките си. Ситуацията се влошава най-много, когато родителят също загуби контрол. Тогава вместо да помогне на детето си вече самият той има нужда от помощ.

Понеделник, 29 Май 2017 14:10

Как мисли детето?

shutterstock 95643235Ум и чувства. Това са двете стихии, ръководещи поведението на детето и възрастния. В тази статия ще разгледам първата сфера и развитието на мисленето през различните етапи, през които преминава индивидът.
Първоначално бебето формира своите реакции спрямо постъпващите стимули на базата на рефлекторни схеми, които са вродени. Те не предполагат мислене, а стереотипнa и неволева реакция на повтарящ се стимул. Но благодарение на рефлексите бебето успява да се храни и оцелява през първите месеци от живота си.

Четвъртък, 08 Декември 2016 12:20

Майчина хипноза

8Колко голяма е силата на майчиното внушение? Магдалена Ангелова ни „отваря вратата" към новаторски алтернативен подход в общуването с детето, без аналог в досегашната психологична практика.
За Магдалена
Завършва бакалавърска степен по психология в СУ „Св. Климент Охридски" и магистратура по "Клинична психология и психоаналитична перспектива" в Нов български университет. През 2010 година се сертифицира като НЛП Мастър-практик и терапевт по семейни констелации. Преди 5 години основава "Емпатия" - Център за психологично подпомагане и обучение. Маги има реализирани съвместни проекти с пациентски организации на онкологично болни хора. Повече за нея на: www.magiangelova.bg

Izbuhlivoto deteЗнаете какво обикновено се говори за децата с проблемно поведение – че са манипулативни, търсещи внимание, немотивирани, упорити, своенравни, неотстъпчиви, лигави, невъзпитани, контролиращи, непокорни, неуправляеми и предизвикателни. И не само това – че много добре знаят как да изпробват границите, да натискат бутоните ни, да ни принуждават да отстъпим, за да стане тяхното.

Понеделник, 17 Октомври 2016 12:33

Детето боледува? Това е от нерви!

child afraid ofdarkНе е учудващо, че детските болести предизвикват у възрастните сериозни емоции. От една страна, се плашим, мислейки за всевъзможни усложнения от наглед безобидни настинки, докато не изпаднем в състояние да не можем да преценим как е най-добре за детето да се държим ние, неговите родители. Все пак трябва да помогнем на страдащото мъниче, което се мъчи, капризничи, отказва да се храни или да играе.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини