Baner 600x80

Психологът до вас

psihologa_do_vas


Как да реагирате в проблемни ситуации и всичко за психологическата страна на възпитанието.

Сряда, 27 Септември 2017 14:43

Арттерапия за деца

P6140009Защо използваме арттерапия?
Арттерапията е най-лесният и деликатен начин за работа с деца! Особено подходяща е за малки деца, при които вербалното изразяване и аналитичната мисъл не са развити; при деца със затруднения в развитието; при деца с проблемно поведение; за деца, преживели медицински стрес; както и за широк спектър от житейски ситуации, в които искаме да стимулираме детето да се свърже с тялото и емоциите си, да преработи вътрешни конфликти, да ни разкрие повече за себе си и своето себеусещане.

Сряда, 27 Септември 2017 12:28

Как да възпитаме бъбривец?

02-05Всеки родител иска да слуша от детето си различни разкази – как е минал денят му в детската градина, какво ново е научил, коя приказка са разказвали, как е минала почивката с баба и дядо, кой го е закачал на детската площадка...
Но думите идват с времето и заедно с това уменията да си служим с тях точно и ефективно. В този материал ще се опитам да опиша няколко насоки, които могат да стимулират малчовците в тази посока.

iStock 000020304011 LargeВероятно всеки от нас е ставал свидетел на сценка с неистово пищящо дете с родител до него, който се държи неадекватно (крещи, заплашва, плаче, успокоява). Положението се усложнява, ако детето лежи на земята, чупи предмети, удря главата си, обижда и посяга на хората около себе си, обикновено на най-близките си. Ситуацията се влошава най-много, когато родителят също загуби контрол. Тогава вместо да помогне на детето си вече самият той има нужда от помощ.

Понеделник, 29 Май 2017 14:10

Как мисли детето?

shutterstock 95643235Ум и чувства. Това са двете стихии, ръководещи поведението на детето и възрастния. В тази статия ще разгледам първата сфера и развитието на мисленето през различните етапи, през които преминава индивидът.
Първоначално бебето формира своите реакции спрямо постъпващите стимули на базата на рефлекторни схеми, които са вродени. Те не предполагат мислене, а стереотипнa и неволева реакция на повтарящ се стимул. Но благодарение на рефлексите бебето успява да се храни и оцелява през първите месеци от живота си.

Четвъртък, 08 Декември 2016 12:20

Майчина хипноза

8Колко голяма е силата на майчиното внушение? Магдалена Ангелова ни „отваря вратата" към новаторски алтернативен подход в общуването с детето, без аналог в досегашната психологична практика.
За Магдалена
Завършва бакалавърска степен по психология в СУ „Св. Климент Охридски" и магистратура по "Клинична психология и психоаналитична перспектива" в Нов български университет. През 2010 година се сертифицира като НЛП Мастър-практик и терапевт по семейни констелации. Преди 5 години основава "Емпатия" - Център за психологично подпомагане и обучение. Маги има реализирани съвместни проекти с пациентски организации на онкологично болни хора. Повече за нея на: www.magiangelova.bg

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини