Baner 600x80
Петък, 24 Февруари 2017 14:49

Играчки от плат или пластмаса?


Decorra-Handmade-magazin-za-podaraci-Varna

Като грижовни родители всички НИЕ се стараем да избираме най-доброто за своите деца като започнем от най-екологично чистите храни, продължим с най-удобните и меки дрехи и обувки, най - безопасните и занимателните играчки. При огромното разнообразие на детски играчки, което има в търговската мрежа, често се случва да се затрудним в избора си и да търсим мнение на свои приятели, роднини, близки и познати.

В колко от случите обаче си задаваме въпроса: Играчка от плат или от пластмаса е по-правилно и по-добре за здравето и развитието на детето?
Някои от вас може и да са мислили по темата, но други препускайки през списъка със задачи от ежедневието, може и да не са. Ето защо решихме да ви представим нашата гледна точка.


3009-DD-Deco-Kola-S-Karavana1. ИГРАЧКИТЕ ОТ ПЛАТ
Играчките от плат са безопасни, антиалергични, лесно се перат и почистват. Нямат дребни частици, които могат да бъдат вдишани или погълнати, което ги прави идеален подарък и за най-малките. Те могат да се мачкат, дърпат и огъват, без това да наруши външния им вид.
В същото време играчките от плат предлагат развиването на сръчност, допир, разпознаване на цветове и материи, което е от изключителна важност за детето.
От друга страна, повечето деца обичат да спят с любимите си играчки. Платнената играчка е мека, нежна и приятна на допир. Платът е една предпочитана материя, защото запазва температурата си и трудно изстива, не може да нарани детето, затова меката играчка от плат е предпочитан гост в детското легло. Децата обичат да гушкат играчки от плат, защото им напомнят за топлината на майчината прегръдка, по-лесно се успокояват когато са раздразнени и по-бързо заспиват.
Ако детето ви има любима играчка от плат, с която не се разделя, но често се налага да я перете, най-добре се снабдете с още една идентична на нея. Така ще имате време да почиствате едната играчка, докато детето играе с другата. В същото време детето, няма да плаче за мечето от простора, което не можете да изсушите с магическа пръчка. Така осигурявате спокойствие и за детето и за себе си.

2. ПЛАСТМАСОВИТЕ И ГУМЕНИ ИГРАЧКИ
Гумените и пластмасовите играчки се изработват най-често от химични съединения. Някои от тях съдържат опасни за здравето на бебето химикали. Те често променят цвета си и не са устойчиви на хвърляне, мачкане и огъване. Ако все пак държите да купите такава играчка, особено за дете между 6 и 18 месеца, трябва да сте сигурни, че тя е от коректен производител и на играчката е написано, че е подходяща за тази възраст. Възрастовите ограничения написани на опаковките на играчките гарантират безопасността на вашето дете.
Никога не купувайте играчка, за която не сте сигурни къде и от кого е произведена. Коректните производители влагат много средства в изследвания, за да гарантират пълната безопасност на играчките, които произвеждат и застават зад всеки продукт с името си. Ако ви се струва, че една играчка е твърде евтина, обезателно проверете производителя. Ниската цена, най-вероятно е съпътствана от некачествен продукт.
Подходящи детски играчки от плат можете да разгледате тук: http://decorra.eu/Za-Deteto/DECO-Igrachki

Последна редакция Четвъртък, 16 Март 2017 12:27
blog comments powered by Disqus

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини