Baner 600x80
Понеделник, 06 Февруари 2017 10:54

С какво обичат да играят момичетата?


3043-DD-Detska-kukla-Moni-Decorra-Handmade-ot-plat

Противно на очакванията на родителите си децата често са привлечени от играчките, които нямат вкъщи. Колкото и да не ви се вярва, вашето сладко момиченце по-често ще посяга към количките на съседското момченце, отколкото към куклата на съседското момиченце. Обяснението е много просто – ние като родители, купуваме на момиченцето си кукли, сервизи и всякакви подобни момичешки според нас неща.

От друга страна детето е привлечено само от играчките, които няма вкъщи, тоест коли, камиони, инструменти. Не се учудвайте, ако тригодишната ви дъщеря поиска да и купите кола, вместо кукла. По-добре го направете. Това развива въображението на детето и му дава нови хоризонти. В колата вероятно ще се вози любимото мече или кукла. Ако купувате на дъщеря си избраните от нея играчки, макар и да ги смятате за неподходящи за нея, ще развиете мисленето й в различни посоки. Ако децата ви са от различен пол, те ще разполагат с различни играчки и често може да забележите, че момченцето се заглежда по куклата на сестра си, а тя от своя страна е заинтригувана от моторите на брат си.

 В детската градина на големия ми син имаха нужда от поправка на старите играчки и решиха да раздадат по една играчка на всяко дете, която родителите да поправят и върнат в градината. Децата имаха правото сами да изберат коя играчка да вземат. Синът ми се прибра с кукла със счупена ръка и без дрехи. Аз естествено се учудих, защо е избрал куклата. След разговор с учителките, научих, че повечето момчета са избрали кукли, а повечето момичета коли и камиони. Всяко дете беше избрало играчка, с която не разполага вкъщи.

Няколко години3049-DD-Detska-igrachka-Dinozawar по-късно двегодишният ми син плачеше с глас за количката с кукла на съседското момиче. Аз, като родител не бях много склонна да му купя подобна играчка и затова реших, че е по-уместно да му купим строителна количка. Както се досещате, той продължи да плаче за количката с кукла и изобщо не обръщаше внимание на строителната количка. Плачеше всеки ден, в продължение на седмици, всеки път когато видеше страхотната количка с кукла. Така се видяхме принудени да му купим сгъваема лятна количка за кукла, която той гордо возеше в градинката пред блока. В количката слагаше черна рошава маймуна, а на една от дръжките имаше флагче на футболен отбор. Твърдеше, че е татко и беше супер горд. Няколко месеца по-късно, когато го попитах какво иска за Коледа, той отвърна „льозово пласенце"(розово прасенце). Вече бях претръпнала, така че обиколих магазините и намерих малко розово прасенце, което грухтеше като го натиснеш по корема. Почти до трета група в градината не се раздели с „льозовото пласенце". Всяка сутрин отиваше с него на градина и се връщаше с него. През останалото време изобщо не го поглеждаше. Днес, вече на 15 се интересува от колела, коли и мотори. Обича да ходи и за риба. Изключително грижовен и внимателен е към племенницата ми, която спокойно мога да му поверя и съм убедена, че ще бъде нахранена, облечена и добре гледана. Племенницата ми пък си играе само с динозаври, коли и дракони.

текст Десислава Калоянова

Повече за играчките ще откриете на www.decorra.eu или на www.facebook.com/decorra.eu

Последна редакция Петък, 24 Февруари 2017 15:11
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини