Baner 600x80
Понеделник, 17 Октомври 2016 12:59

Първи дни в детската градина – най-честите грешки на родителите


Kindergarten PicДетската градина е първата по-сериозна образователна институция, в която попадат децата ни. Малките ни мишлета, които казват „мама и тати" и тичаме след тях да ги обуем и облечем, сега трябва сами да се научат да се справят със себе си, нови песнички, а защо не и азбуката. Звучи прекрасно и много леко, стига да не бяха вечните проблеми, пред които се изправя цялото семейство. Чудите се какви са те ли? Можем да ви подсетим какво не е трябвало да правите, а решенията вече трябва да намерите вие.


- Избрали сте детска градина до дома, а след това започвате да разпитвате всички майки и татковци за мнения за бъдещата „госпожа". Няколко вечера у дома това е най-обсъжданата тема, някой ви е казал, че „тя щипе децата", друг, „че им яде от порциите". Много неща можете да чуете, а всеки по-шарен факт да повторите по 10 пъти на висок глас, докато разсъждавате. Детето играе наоколо, уж е много малко и не разбира, но не се учудвайте, ако още първият ден ви разкаже, че е „щипано и му е ядено от порцията „ и заради това твърдо не иска да ходи, дори и само за един час. Децата ви са достатъчно големи, за да разбират всяка ваша реплика, както и да я запомнят. Нали сега осъзнавате, че сте си заложили бомба с часовников механизъм, заредена с врели-некипели от квартала.
- Много от градините пропускат родителските срещи през лятото, а там е най-добрият начин да разберете всичко, което ще трябва за детето ви в курса на обучение. Добра практика е да се даде на всеки родител списък, който трябва да се покрие с необходимите покупки. Ако сте във финансово затруднение, тук можете да намерите бързи кредити – новини за най-изгодните възможности. Подгответе детето, не оставяйте всичко за последния момент.
- Добра практика е лично да се запознаете с учебната стая на вашето дете, както и с преподавателката. Дори и да не можете да преразкажете напълно своите впечатления на вашето мишле, важно е вие да имате представа за това, което ще се случи.
- Детската градина е предизвикателство и за вас самите. Заедно с другите родители ще трябва да формирате родителски актив, който да помага за някои неща, от които винаги има нужда. Заедно можем повече, това децата трябва и да го видят и да го усетят. Полезно е и води до красиви неща.
- Колкото и да ви е мъчно и да ви боли, стиснете зъби и пуснете детето за още един дълъг ден в градината. На вас ще ви е мъчно, защото пред очите ви са сълзите, виковете, страданието. Най-вероятно детето пък ще пее и ще се забавлява с новите приятелчета и даже наум няма да му идва, че вие обикаляте около градината притеснени. Ако вие „клекнете" и се отдадете на вашата си параноя и не пуснете детето да отиде на градина, то губи от развитието си, както и вие – майчинството или отпуската не може да продължава вечно. Бабите не са най-добрата компания за малките деца, колкото и да ви се твърди това.
Ако и вие допускате тези 4 грешки, гледайте да се поправите. От тях страдате не само вие, но и детето ви. Доверете се на специалистите в градината, за да може детето ви да получи развитието, от което се нуждае.
http://burzi-krediti.com/

Последна редакция Понеделник, 17 Октомври 2016 13:25
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини