Baner 600x80
Вторник, 14 Май 2013 12:34

Къде ми е чашката?


kyde_mi_e_chashkataЕто че доскоро безпомощно, бебето пораства и идва денят, когато може да се откаже от удобното шише с биберон и да започне да пие от чашка. Това разбира се съвсем не е толкова просто и за целта някой предвидливо е измислил неразливащите се чашки. Най-подходящата възраст да започнете обучението в нови навици е 7-9 месеца, когато детето вече може здраво да държи дръжката и е достатъчно кооординирано в движенията си.

Често се случва детето силно да се привърже към новата си придобивка, да му харесва често да отпива по глътка, усещането е ново и това е забавно. Това може да доведе до „препиване”, а не бива да забравяме, че дете, което тежи не повече от 10 килограма може да приеме до 1 литър течности на ден. След навършването на една година, когато малчуганът вече тежи над 10 килограма приемът се ограничава до 1 литър плюс 50 мл за всеки килограм над това тегло. Прекоремният прием на течности може да доведе до анемия, защото пълният корем създава измамно чувство на ситост и организмът не получава достатъчно полезни вещества, особено желязо. Много родители не отчитат този факт, докато не се сблъскат с проблема недостатъчно наддаване на тегло и влошаване на здравословното състояние на детето.
Последна редакция Вторник, 14 Май 2013 12:45
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини