Baner 600x80
Вторник, 27 Ноември 2012 15:55

Детето ми оспорва всичко!


deteto_mi_osporva_vsichkoКак да се справите с подобно поведение:

- Първо обърнете внимание как вие разговаряте с детето си - ако когато не е прибрало играчките си, казвате: „Да, разбира се, тя феята на играчките ще ги подреди вместо теб, нали?!” не сте забавни, а просто, учите детето, че е нормално да се говори саркастично и арогантно. Ако сте груби с продавачка в магазин например, не се учудвайте, когато детето приложи същия маниер и спрямо вас.

- Обяснете ясно и конкретно кое поведение не одобрявате, дайте примери за отговори, които не харесватe, звучат неуважително и детето трябва да спре да ги използва.

- Не гасете огъня с огън - когато обяснявате на детето кой маниер на изразяване не одобрявате, уверете се, че го правите спокойно и с правилния тон.

- Дайте примери за това как искате детето да разговаря с вас - ако детето спори с вас, защото нещо го е подразнило, бъде директни: „Знам, че ми говориш така, защото си раздразнен - опитай да ми кажеш направо какво точно те притеснява, вместо да спориш за всичко!”.

 

 

Последна редакция Вторник, 27 Ноември 2012 16:12
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини