Baner 600x80
Понеделник, 12 Ноември 2012 11:48

Грешки, които не трябва да правите, когато отговаряте откъде идва бебето


greshki_otkude_idva_bebeto1. Да избягвате отговора
Ако въпросите на децата ви смущават, помислете, посъветвайте се с психолог или прегледайте детската енциклопедия в съответния раздел. Детето не трябва да се чувства виновно и изоставено със своите въпроси. Любопитството му е напълно естествено, свързано е с неговото развитие и потребността да опознае света и себе си.

2. Научните термини
Не си струва да затрупвате детето с медицински термини ида представяте процеса на взаимоотношенията между мъжа и жената като нещо механично. Децата имат нужда от отговори, предназначени специално за тях, в проста и достъпна форма.

3. Разговор с родителя от другия пол
Ще е по-уместно, ако на въпросите на детето отговаря родителя от неговия пол. Когато детето започне да осъзнава половата си принадлежност, по неписано правило момиченцата се идентифицират с майка си, а момченцата – с таткото.

4. Да мълчите, ако няма въпроси
Детето ви не се интересува от сексуалната тема? Вгледайте се по-внимателно: неговият интерес може да е прекалено силен и тревожен, детето може да изпитва притеснение, което му пречи да задава вълнуващите го въпроси. Важно е да помните, че всяко дете на възраст от 3-5 години има нужда да говорите с него за живота, любовта и смъртта. В същото време не прибързвайте – не започвайте разговора до 2-годишна възраст.

5. Да се впускате в подробности
Когато разказвате за раждането, не си струва да описвате медицинските подробности и да говорите за това с какви затруднения или усещания е свързано то. Не е необходимо да обяснявате на детето какво е това цезарово сечение. Не е нужно да се задълбочавате и в и обяснения за половия акт: ерекция, поза и т.н. На него му е достатъчно да разбере, че се е появило на бял свят, защото мама и татко са се обичали, и че лекарят е помагал на мама по време на раждането.

 

 

Последна редакция Понеделник, 12 Ноември 2012 11:54
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини