Baner 600x80
Петък, 19 Октомври 2012 09:19

Какво да направите, ако детето ви лъже


deteto_vi_luje- Дайте да се разбере, че знаете, че детето ви не казва истината, но го правете внимателно - не притискайте хлапето да си признава.

- Изказвания от типа „Знам, че ти си го направил (счупил)” или „Как стана това?” не са особено ефикасни. Децата се страхуват да не бъдат наказани и за да го избегнат могат да ви разкажат всички приказки, които знаят като току що случили им се „приключения”. Вместо това бъдете директни: „Виждам, че дискът е надраскан - кога щеше да ми кажеш?”.

- Не опрощавайте грешката на детето, само защото накрая си е признало истината - похвалете това усилие по-късно.

- Бъдете търпеливи и предразполагайте детето да каже истината. Понякога хлапетата така се омотават в собствените си лъжи, че се чувстват длъжни да продължат. Вместо „Нали каза, че играчките са подредени” опитайте с „Извикай ме, когато подредиш стаята си”.

 

 

Последна редакция Петък, 19 Октомври 2012 09:24
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини