Baner 600x80
Понеделник, 01 Октомври 2012 11:23

Кога детето не бива да ходи на ясла или детска градина


koga_da_ne_hodi_na_gradinaМоже би единственият отрицателен ефект от тръгването на ясла или детска градина е повишеният риск от заболяване, който е напълно естествен, тъй като много деца са събрани на едно място. Освен притеснението за собственото дете, вероятно по навик, родителите изграждат и съзнанието да предпазят останалите – добър подход, който е от полза за всички и най-вече за дребосъците. За да го прилагате е нужно да знаете, кога детето ви е по-добре да си остане вкъщи:

● при симптоми на грип, повишена раздразнителност (или отпадналост), когато плаче постоянно или има затруднено дишане;

● при заболяване на горните дихателни пътища като бронхит или грип. Ако детето има повишена температура, определено трябва да избягва контакт с други деца.

● при хрема;

● при болки в ушите;

● при стомашно-чревни разстройства;

● при обрив, но само когато подозирате, че е резултат от инфекция. Ако сте сигурни, че обривът не е заразен, детето и преди е имало такъв, може да отиде в детско заведение.

 

Последна редакция Понеделник, 01 Октомври 2012 11:53
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини