Baner 600x80
Петък, 10 Август 2012 09:38

Кога да сме единодушни по отношение на възпитанието на детето


vuzpitanie_deteВсички родител искат да възпита детето си добре. Но понякога разбиранията на партньорите, кое е добре за малчугана и кое не, може да се разминават. Не трябва обаче да изяснявате позициите си „в движение” по въпроси, касаещи:

1. Безопасността. Никога не спорете в ситуации, касаещи безопасността като: детето ви излиза на улицата, удря по-малкото си братче или решава само да пренесе няколко стъклени чаши например.

2. Авторитета. Независимо дали става въпрос за уважение спрямо родител, учител, баба или дядо – грубо отношение към по-възрастните е недопустимо.

3. Здравето. Дори и не си помисляйте да спорите дали детето трябва или не да измие зъбите си (колкото и да му се спи), да изпие докрай горчивото лекарство или да се маже със слънцезащитен крем преди да излезе (въпреки че толкова му се играе).

4. Образованието. След като детето ви тръгне на детска градина и след това на училище, трябва да са налице категорични правила по отношение на задачите за вкъщи, поставени от учителя.

5. Лъжите. Те не трябва да бъдат толерирани при никакви обстоятелства – става въпрос за доверието в семейството.

 

 

Последна редакция Понеделник, 13 Август 2012 08:38
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини