Baner 600x80
Сряда, 09 Май 2012 12:37

5 начина да покажете на детето разликата между правилно и грешно


pravilno_greshno1. Установете ясни правила. Създайте ясни и точни граници, за да избегнете всякакви недоразумения. Например кажете: „Може да слезеш от столчето за хранене само ако ми дадеш да ти изчистя ръцете преди това.”

2. Обсъждайте последствията. Обяснете на детето, че собственото му поведение се отразява и на други хора, например: „Аз съм тъжна, когато ти крещиш така.”

3. Дайте пример. Ако искате детето ви да подрежда играчките си, покажете му как точно става това. Детето с радост ще ви подражава в това занимание.

4. Отдалечете детето от проблемната ситуация. Ако детето ви например хапе друг малчуган, веднага го хванете за ръка, отдалечете го от „жертвата” му и спокойно му обяснете къде е сбъркало.

5. Ценете доброто поведение. Когато детето направи това, което сте поискали от него, не пропускайте да оцените или възнаградите доброто му поведение. Под награда разбирайте топла прегръдка, усмивка или целувка, която ще покаже на детето, че ви е зарадвало.

 

 

Последна редакция Сряда, 24 Октомври 2012 12:34
blog comments powered by Disqus

baner 300x300px

baner 300 300

baner300x300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини