Baner 600x80

Пораснало дете

porasnalo_dete

Научавайки детето си да мисли самò за себе си, не само обогатявате съзнанието и умението му да научава - вие му предлагате едно наистина вълнуващо бъдеще!

 

Сряда, 28 Юни 2017 13:44

Римите в живота на детето

why-your-child-needs-nursery-rhymes copyЗамисляме ли се, когато пеем песни или казваме стихчета на децата си, какво означава това за тях?
Те ни носят много – информация, традиции и характерните ни черти като народ. Те ни дават познание – знанието на нашите родственици, на нашите родители. Те са групово съзнание и трaдиции! Те са неотделима част от знанието ни за света, различни по смисъл, различни като емоция и различни като информация.

oalln2kzctil0ltajdie copyВсяко дете може да научи втори език. Да го използва вкъщи, в детската градина или в училище. Въпросът е има ли нужда от това?
В семейства, в които се говори повече от един език или родителите са носители на различни езикови системи, детето от най-ранните си години се сблъсква с възможността да се изразява по различен начин, като използва различен езиков код. То се научава още в този ранен етап, че една дума може да звучи по различен начин в зависимост от партньора или мястото, на която я чува.

Петък, 07 Април 2017 14:26

Как да си отгледаме жертва

Photo 3-30-17 9 57 03 AMТо идва на бял свят сладко, беззащитно, невинно и напълно зависимо от нас. Още преди да се е родило, вече го обичаме. В момента, в който го прегърнем, осъзнаваме, че нищо на този свят не е по-важно от него. И така ще си остане до последния ни дъх.
В началото мечтаем само да е здраво. После ни се иска, ако може и да е добричко. Да не плаче по цяла нощ. Да се храни добре. Идва време да проходи и проговори. Колко хубаво би било, ако е умно и се развива бързо. Да стане и отличен ученик.

Fotolia 80763125 Subscription Monthly MЗъбно-челюстните проблеми могат да дадат своето отражение върху точността и разбираемостта на говорната продукция. Причините за това са много, но това, което може да бъде извършено ползотворно в логопедичния кабинет, е: премахването на вредните орофациални навици, които могат да останат незабелязани до късна възраст, осъзнаване и подобряване на движенията на долната челюст, езика, бузите и устните.

DSC 0112Детето ви плува страхотно, на колко е години, как успяхте да го научите?!
Както се досещате, няма родител, колкото и да се опитва да е земен, който при подобни реплики да не се чувства като балонче, пълно с хелий, готово да скъса връвчицата и да полети висооооко над нещата.
Още повече че жената нямаше как да знае, че синът ни плува буквално от 2 седмици, но с дни научава нови неща и буквално ни смайва.
И понеже винаги съм се старала заради децата - и наши, и чужди, да бъда честна и да споделям практиката си с хората, ще се опитам съвсем кратко да споделя и с вас.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини