Петък, 08 Септември 2017 10:46

Изборът на котешка храна


1Както се грижим децата ни да получават най-доброто, така бихме искали и нашите домашни любимци да са здрави и да бъдат до нас възможно най-дълго. Особено, когато отглеждаме малко дете и домашен любимец, грижата на здравето е от първостепенно значение.

Изборът на произведените за домашни котки храни може да бъде предизвикателство.  Сблъсквате се с въпроси като „Трябва ли да храня моята котка със сурова котешка храна или котешката храна трябва да се готви допълнително, за да се убиват бактериите?". За да ви улесним  ще дадем някои полезни съвети.

Неща, които е добре да знаете:
- Стойте далеч от консерви със сосове, тъй като те съдържат въглехидрати сгъстители, като соя, която може да доведе до проблеми с щитовидната жлеза при котки.
- Внимавайте за консерванти, съдържащи съставки като ВНА, ВНТ, и етоксиквин.
- Не четене надписи като "здравословна" и "натурална", а прочетете съставките, преди да купите.

Най-добрият избор е най-високия клас храна за котки с всички натурални съставки. Съставките и тяхното количество са ясно указани на етикета, което значително ви улеснява да направите правилния избор. Когато става въпрос за определяне на съставки, които трябва да бъдат част от котешката храна, месото е от изключително важно значение и трябва в действителност да е първата съставка на етикета. Внимавайте за високо въглехидратни съставки като зърнени храни, картофи и грах. Покупката на консервирана храна за котки, която съдържа достатъчно количество природен животински протеини и различими количества растителни протеини е добра инвестиция.


Поставете си за цел да храните балансирано котката и никога не прекалявайте само със варени или само със сурови храни, нито само с течни или само със сухи. Ако залагате на хранене с гранули, следете котката винаги да има достатъчно вода. Разходите за качествена храна са по-високи, но те ви гарантират по-редки срещи с ветеринарния лекар и допълнителни разходи за лечение.
Източник: Онлайн магазин - kaymu.bg

Последна редакция Петък, 08 Септември 2017 11:05
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини