Понеделник, 17 Юли 2017 10:31

Детски смях и слънце


400х429L'Oréal Bulgaria организира пикник за приемни деца и родители от Центърa по приемна грижа към фондация „За Нашите Деца". Деца и възрастни се забавляваха  в три работилнички, организирани като част от събитието. В работилничката за игри децата се запознаха с нови образователни игри, които ще бъдат дарени на новия Комплекс за ранно детско развитие. Този тип играчки са много важни за детското интелектуално развитие. Те развиват различни способности у подрастващите - координация, логика, сетивност, съобразителност, реакция, познавателни умения.

В работилничката за гозби служители на компанията приготвиха наистина страхотни и здравословни сандвичи с опашчици и ушички, хоботчета и зъбки, на които нито едно дете не може да устои. Най-голям интерес сред малки и големи предизвика работилничката за рисунки. Със специални боички доброволците от L'Oréal превърнаха някои от децата в истински анимационни и приказни герои. И така изведнъж пеперудки и принцеси заскачаха на въже, а Спайдърмен и Батман заиграха футбол. Някои от доброволците на L'Oréal се оставиха в творческиDSC04376те ръце на малчуганите. Всички заедно, с доза въображение и щипка артистичност, изработиха уникални майсторски платна и рисунки, с които ще бъде декориран новия комплекс.


Пикникът е част от ежегодната доброволческа кампания на L'Oréal – Citizen Day, която се провежда за осма поредна година и показва ангажираността и солидарността на компанията към обществено значими каузи, които всяка година служителите подпомагат лично. С него фондация „За Нашите Деца" и козметичният гигант стартираха ключово партньорство в подкрепа на приемната грижа. Събитието бе и в подкрепа на каузата на фондацията за разкриване на съвременен Комплекс за ранно детско развитие, който ще предоставя интегрирани социално-здравни и образователни услуги на деца и семейства. L'Oréal ще дари за новия комплекс големи цветни платна и десетки нови образователни играчки, които са особено важни за развитието на деца, преживели емоционален стрес.


3В Комплекса ще работят: център за обществена подкрепа, център по приемна грижа, дневен център за деца с увреждания от 0 до 7 години, и рехабилитационен блок.
„От създаването си преди 25 години фондация „За Нашите Деца" работи с амбицията да изпрати институционалната грижа в историята. Ние сме сред пионерите в развитието на една от основните алтернативи на институциите - приемната грижа. Нашите чудесни приемни родители, част от които са сред нас днес, се грижат за децата в нужда с много любов и внимание в истинска семейна среда, за да могат те да растат и да развиват своя потенциал.

Доброволците на L'Oréal изненадаха семействата и с разнообразни подаръци, сред които аксесоари за спортни игри и козметични продукти. А децата се прибраха вкъщи с почервенели от слънцето бузки, изморени, но сигурни, че светът е хубаво място да растат и да реализират своите мечти.

Последна редакция Понеделник, 17 Юли 2017 10:46
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини