Понеделник, 29 Май 2017 09:59

Дари метър плат за шарен детски свят


mbalВсеки може да бъде част от промяната, която иска да види край себе си. Но не всеки намира време за това и не всеки среща съмишленици...

Обществената фондация в Габрово е мястото, където всяка добра инициатива може да намери подкрепата за своята реализация. От създаването си през 2002г до сега Обществен дарителски фонд – Габрово работи в полза на общността и реализирането на добри дела за подобряване на условията в сферата на здравеопазването, образованието, културно-историческото наследство, екология и опазване на околната среда, младежки инициативи и др.

Една от каузите, за които Обществен дарителски фонд – Габрово работи от самото си създаване е превръщането на МБАЛ „Д-р Тота Венкова" в съвременен център на здравеопазването в региона с добри условия за лечение на пациентите. Стартира с цялостен основен ремонт на Отделения „Реанимация" и „Хемодиализа".

А в последните 10 години – основно по инициатива на габровски семейства, приоритетно се работи за подобряване на условията в Родилно отделение и отделение Неонатология. Бяха реализирани различни инициативи с подкрепата на местни дарители – обособена бе стая за изписване на бебетата, осъществен бе ремонт на интензивния сектор в Неонатология и частичен ремонт на стаите в Родилно отделение. Осъвременени бяха предродилната и родилната зала.

По инициатива отново на майките в Габрово и с подкрепата на Обществения дарителски фонд в момента се преоборудват приемния кабинет и манипулационната в Родилно отделение. Това са първите кабинети, в които влиза всяка родилка, а я посрещат акушеро-гинекологични столове на повече от 40 години. Затова решихме, че първите впечатления трябва да създават чувство на доверие, спокойствие и стабилност. За целта Обществен дарителски фонд организира дарителска кампания и вече са закупени два нови съвременни АГ стола - за приемен кабинет и манипулационната в Родилно отделение. Мебели „Виденов" също ни подкрепиха и подменихме старите бюра и столове. Вместо старите мебели, пребоядисвани десетки пъти в бяло, сега там посрещат нови цветове - жълто-зелени бюра, зелени АГ столове и ведра атмосфера.

mbal3От този месец по идея на Ралица Манолова и Михаела Стоянова продължаваме с нова инициатива - "Дари метър плат за шарен детски свят" с подкрепата на местните медии и сп. „Моето бебе и аз". Събираме дарения (детски памучни платове или средства за закупуване на такива), за да подменим постелъчното бельо за бебетата (чаршафчета, пликове за завивки, пелени) и чаршафите в стаите на родилките. Ще се постараем да не бъде бяло всичко, а да е цветно и красиво.

Работещите в двете отделения активно се включват в инициативите за обновяване и промяна на нагласата за визията на болничните отделения. Акушерка от Отделение Неонатология прие предизвикателството и е готова да ушие от дарените платове чаршафи, пликове за завивки и пелени.

Обмисляме също млади художници да направят цветен акцент на стената във всяка стая, след като болницата успее да организира цялостен ремонт в стаите на родилките.
Търсят се възможности за осигуряване на ново работно облекло - подходящо за отделенията, в които бебетата за първи път се срещат с живота - с цветни акценти за по-ведра атмосфера.

Всеки, който желае да е част от тази промяна е добре дошъл – изберете сами дали да дарите плат по Ваш избор или да дарите средства за закупуване на детски платове.
Станете част от общите усилия да разчупим традиционното и да създадем заедно по-уютна и цветна обстановка за новородените бебета и техните майки!

Фондация „Работилница за граждански инициативи" подкрепя Обществен дарителски фонд – Габрово по Програмата за Развитие на обществените фондации в България с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюарт Мот".

Последна редакция Понеделник, 29 Май 2017 10:45
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини