Вторник, 28 Февруари 2017 12:59

Безплатни профилактични прегледи


banner index1На 2–ри март (четвъртък) и 7-ми март (вторник) от 10:30 до 12:30 часа детският нефролог и педиатър д-р Татяна Цанова ще извършва безплатни консултативни прегледи с ехографско изследване на отделителната система при бебета и деца. Консултативните прегледи ще се извършват в ДКЦ „Софиямед" с предварително записване на тел. 0700 31 051.

„Профилактичният преглед с ехографско изследване на отделителната система се препоръчва и е желателен да се извърши при всички деца, независимо дали имат оплаквания. Ултразвуковият преглед е напълно безвреден, при нужда от проследяване може да се повтаря многократно и носи голяма информативна стойност за структурни отклонения от страна на отделителната система. Посредством изследването могат да се открият отклонения (аномалии) в размера, в местоположението, в структурата на бъбрека, да се намери разширено легенче с или без разширен уретер, да се видят кисти, както и отлагане на калциеви соли в бъбрека (нефрокалциноза). Затова съветвам родителите да не пропускат да извършат и този профилактичен преглед, който от 2013г. се извършва задължително по програма „Детско здравеопазване"", коментира д-р Татяна Цанова, детски нефролог в ДКЦ „Софиямед".

Ехографското изследване трябва да се направи на 6м. възраст и е съпътствано с препоръки за оптимален прием на течности и осигуряване на редовна дефекация. Дават се съвети за рано отстраняване на еднократните пелени и създаване на навици за ходене на гърне. Във връзка с честите фалшиво положителни резултати при изследване на урина, д-р Цанова съветва родителите да обърнат специално внимание на подготовката за вземане на пробата (след задължителен тоалет). Родителите са тези, които носят отговорност за здравето на своите деца. Профилактичните прегледи не трябва да се пренебрегват. Профилактиката на заболяванията на отделителната система започва още пренатално с ултразвуков преглед при акушер-гинеколога и трябва да продължи след кърмаческа възраст.

Последна редакция Вторник, 28 Февруари 2017 13:16
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини