earlybaby

Вторник, 29 Август 2017 13:23

Дневникът на Ави 6


StanislavkaСтанислава вече е на 6 месеца
Отпразнувахме със специална торта във формата на цифрата 6. Направихме си я вкъщи и я украсихме с плодове от градината.
Всеки месец е изпълнен с нови и нови неща, които беба се научава да прави. Всички й се радваме и я поощряваме в откриването на света около нея и всички онези „бебешки" неща, които обичайно се правят на тази възраст. Да, вече си стига крачетата и „опитва" пръстчетата им.


Постиженията на Ави са доста:

  • Почти удвои рожденото си тегло - от 3737 г вече е 7417 г. На ръст е пораснала с 16 см и вече е 66 см.
  • Обръща от гръб по корем и обратно, когато пожелае.
  • Може да достигне играчка, като се приплъзва по корем и прави опити за пълзене.
  • Вече стои седнала, без да е необходима подкрепа.
  • Обича да играе с различни играчки, взема ги, прехвърля ги от едната ръка в другата, разглежда ги с интерес, като особено впечатление й правят малките етикетчета.
  • Проявява голям интерес към храната и процеса на хранене. Разглежда лъжицата, пробва какво се прави с нея...

Всъщност Станиславка до навършване на 6 месеца беше само на кърма. В топлото време понякога пие вода, предлагаме й, но тя предпочита кърмата – и като храна, и като вариант за утоляване на жаждата.
Вече опита черешки, кайсии, праскови, нектарини. Опита означава, че просто пробва какво е усещането да си близне от този плод и какъв е вкусът на неговия сок – количествата са в капки.
Stanislavka s kakiteКаките – Ани и Аля, много се забавляват да учат Ави на различни неща – пеят песнички, четат приказки, танцуват заедно и дори скачат с бебка на батут (много внимателно, разбира се). Любимата песничка на Ави е „Хей, ръчички – хей ги две" – когато я чуе, винаги се усмихва, дори когато е в много „кисело" настроение. Снимка на батута
Този месец беше свързан с приятните емоции около празнуването на рождени дни – кака Гери стана на 3 годинки, кака Ивонка на 6. Моят рожден ден също беше много вълнуващ и благодаря за прекрасните изненади от семейството и приятелите. По този повод си направихме пътуване до Хисаря и беше доста забавно, горещо и пълно с разходки и плуване в басейн.
Бяхме и на гости при дядо Генко, за да помогнем за ваденето на мед от кошерите. Това се случва в махала Чуките, близо до село Avi-6mes s diado pri pcheliteБатошево, където е родната къща на дядото на дядо Генко, който се е казвал Генко Ботев Цанев. Сгушена в горите на Балкана, къщата пази спомените на много поколения и „разказва" истории за отминали времена...

Участвахме в целия процес – от отварянето на кошерите, ваденето на питите, отварянето на капачетата на „кутийките с мед", центрофугирането и съхраняването на меда – та чак до хапването му.
Книгата, която ме впечатли този месец (подарък от най-страхотния татко и съпруг – Мони), е „Малък наръчник по хюга" на Майк Викинг.
Четейки я, се замислих какво е това „комфорт за душата" и сама си отговорих, че го постигаме тогава, когато се чувстваме добре тук и сега, с всичко около нас и най-вече – с мислите в нас.

текст Ралица Манолова
снимки PhotoPlace.Club

Последна редакция Вторник, 29 Август 2017 13:56
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини