earlybaby

Понеделник, 29 Май 2017 12:55

Дневникът на Ави 3


IMG 5095И така, измина още един месец с прекрасни „бебешки" емоции!
Бебе Ави вече е на три месеца и тежи почти 6 кг.
За период от 15 дни в рамките на трети месец при две последователни посещения при личния педиатър д-р Донка Илиева установихме, че е наддала на тегло с 500 г – от 5 460 г на 5 890 г. във втората половина на месеца.
На височина е 60 см – с 10 см повече от ръста при раждането. Първите дрешки вече са й малки и преминахме на следващ размер.


Физиономийката й започва да се променя – постепенно опада бебешката косичка и расте новата. Личицето се променя много бързо. В началото много приличаше на татко си, а сега вече се забелязва и „участието" на мама.
Щедро раздава IMG 3294усмивки, издава звуци, опитва се да гука. Дори успява да хване играчки, които са в близост до нея. Следи внимателно какво прави човекът срещу нея като мимики и движение на устата при говорене, опитва се да повтаря движенията. Каките също много активно се опитват да я учат да говори и когато за първи път успя да каже отчетливо „Агу", Аля веднага заяви „Видя ли, мамо, вече я научихме да говори!".
По отношение на обличането – Ави попорасна, времето се постопли и я обличаме така, както и ние се обличаме – обикновено с боди и връхна дрешка комплект или гащеризон. И двете каки обичат роклите и вече е факт първата снимка на трите с рокли. Всички много им се радваме.
beba v baseinaПрез този месец успяхме да намерим малко време извън забързаното ежедневие и заведохме децата на басейн. Решихме, че е време и беба да поплува. Беше много забавно. Водата беше достатъчно топла – около 37 градуса, дори може би малко над това, и за Ави беше много комфортно. Отначало гледаше странно каква е тази голяма вана за къпане, но бързо усети предимствата и с удоволствие риташе с крачета. Дали може да плува сама – така и не разбрахме, защото ни достраша да пробваме. Но определено си държи добре главата над водата и се чувства спокойна.
Водата беше минерална и се стараехме да не стоим твърде дълго, а и беба сама подсказваше колко й е достатъчно. В момента, в който започваше да става неспокойна, излизахме от водата. А след това... имахме по-малко от 10 минути да я изкъпем и да се нахрани, защото много се изморяваше и искаше веднага да спи.

МинахмIMG 5167е и през първите вируси, които ни „посетиха" – един от детската градина ни донесе кашлица, друг от училище пристигна с проблеми в коремчето, но смяната на климата и басейнът помогнаха бързо да се справим с тези проблеми. Трудно е, когато бебето има хрема и кашля. Педиатърката ни препоръча хомеопатични продукти, много инхалации, често почистване на нослето. Спазвахме препоръките и за наша радост всичко това не затрудни сериозно кърменето.
Месеците април и май са наситени с много събития в нашия град. Все пак Габрово е столица на хумора, музеят „Дом на хумора и сатирата" тази година навършва 45 години от създаването си. Предстои и международният карнавал, който ще се проведе на 20 май. С помощта на нашите приятели от Photo Place Club Габрово успяхме да пресъздадем част от емоциите, свързани с хумора и карнавала.

текст Ралица Манолова
снимки PhotoPlace.Club

Последна редакция Четвъртък, 29 Юни 2017 14:31
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини