earlybaby

Понеделник, 20 Октомври 2014 13:06

Защита на детето от грип и простуда


homeopathbottlesЕсента е времето, през което е най-добре да се започне хомеопатичната профилактика при децата. Ако сте направили своя избор и сте се доверили на хомеопатията, не бива да подценявате факта, че този вид препарати се подбират индивидуално, според начина на боледуване на всяко дете. Това може да направи само специалист.

Хомеопатични препарати за профилактика
Най-често предписваното лекарство за профилактика срещу грип и простуда е Силицея 15 СН, по 5 гранули сутрин, за периода септември - април. При по-малките деца гранулите може да се стриват на прах и да се разтварят във вода. Силицея е подходяща за: слаби, злояди деца; често боледуващи от УНГ-инфекции; деца с упорит запек.
При често боледуващи деца, склонни към гнойни ангини или други прояви на нагнояване в областта на носоглътката, се препоръчва хомеопатичното лекарство Ехинацея 5 СН, по 5 гранули сутрин за същия период.
Отличен ефект за добра профилактика при всички деца има хомеопатичният препарат Осцилококцинум.
Един флакон седмично е подходящо средство за всеки член на семейството и може да се приема през целия зимен сезон.
Освен за профилактика, Осцилококцинум може да се взема и при първи симптоми на разболяване от грип: висока температура, втрисане, мускулни болки. Лекарите хомеопати го препоръчват и в периода на възстановяване след прекарана вирусна инфекция, за бързо оздравяване на детето и предпазване от повторно заразяване.
Проучвания показват, че децата, които са получавали Осцилококцинум като профилактика и при първи прояви на грипна инфекция, боледуват много по-рядко и много по-леко.
При деца с чести отити е добре в началото на есента да се започне профилактика с хомеопатичното лекарство Авиаре 15 СН, по 10 гранули веднъж седмично, например всяка неделя.
При всяка инфекция през есенно-зимния сезон децата могат да бъдат лекувани с хомеопатични лекарства. При висока температура със зачервяване на лицето и изпотяване се предписва Беладона 9 СН. При висока температура, но без изпотяване, по-подходящ е Аконитум напелус 9 СН и т.н.
При висока температура хомеопатичните лекарства могат да се редуват с прием на популярните температуропонижаващи лекарства.
В аптечната мрежа се намира и хомеопатичният специалитет Парагрип, който е изключително подходящ за т.нар. първа помощ при започващо разболяване.
При първи симптоми на лека температура, втрисане, суха кашлица при децата може да се дава Парагрип по две таблетки за смучене три-четири пъти дневно, а при по-малките деца таблетките могат да се стриват на прах. Хомеопатичните лекарства могат да се дават и на деца, които са проявили алергия към други лекарства.

При хронични състояния
С хомеопатия могат да се повлияят и заболявания, които се повтарят при децата всяка зима.
При запушен нос и чести хреми
Ако влагата и застудяването провокират у едно дете чести хреми и то е непрекъснато със запушен нос, подходящо за профилактика е лекарството Дулкамара 9 СН. Дозировката е по 5 гранули дневно поне за три месеца.
При ларингити
Влагата и застудяването провокират чести ларингити при много деца. Симптомите са: дрезгава, „лаеща" кашлица (често през нощта), прегракване, спаднал глас.
При тези деца добър ефект имат лекарствата Апис мелифика 15 СН и Самбукус нигра 9 СН, които се предписват по 5 гранули дневно за периода септември - април.
Червено гърло
Ако слабото място на детето е гърлото, в профилактичната му хомеопатична схема се предписва лекарството Фитолака декандра 15 СН, по 5 гранули дневно.
Изборът на конкретните хомеопатични лекарства, дозировката и честотата, с която да се дават на детето, може най-добре да определи само лекар хомеопат.

д-р Зорка Угринова, лекар хомеопат

blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини