earlybaby

Понеделник, 28 Април 2014 15:34

„Кърмещият" татко


tatko kyrmiКогато мама отсъства и храненето се осъществява от таткото има няколко правила, който трябва да бъдат спазвани, за да сте сигурни, че изцедената кърма достига до детето ви, съхранявайки ценните си качества.

Какво е добре да знаете?
Прясноизцеденото мляко може да се съхранява на стайна температура до 10 часа, ако температурата в стаята е 19-22 градуса, но за да се застраховате е най-добре да съхранявате кърмата в хладилник. 15-20 минути преди да започнете храненето трябва да извадите млякото от хладилника и да го затоплите на водна баня. Максималният срок, в който може да се съхранява майчиното мляко в хладилник (при температура 0-4 градуса) е 7-8 дни. В хладилна камера – от 3 до 6 месеца. Много удобни са контейнерите за кърма, които съдържат количество достатъчно за едно хранене. Добре е тези контейнери да бъдат надписани, за да се следи датата на „производство". Размразяването трябва да става постепенно, отново на водна баня или в специални за целта нагреватели. Помнете, че рязката промяна в температурата (какъвто е случаят при затопляне в микровълнова фурна) е причина за загубата на полезните свойства на майчиното мляко.

Последна редакция Понеделник, 28 Април 2014 16:10
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини