earlybaby

Петък, 25 Април 2014 09:33

Как да изберете шампоан, подходящ именно за вашето дете


HairПърво, не бива да забравяте, че кожата на малчугана е 5 пъти по-тънка от кожата на възрастния, затова има висока проницаемост и попива всичко, което попада върху нея. Шампоанът не бива да съдържа консерванти, оцветители, алкални съставки, които снижават местния имунитет на кожата, правят я по-суха и предизвикват дразне.

За разлика от шампоаните за възрастни, при които нивото на рН може да бъде по-високо от 7, детските шампоани трябва да са неутрални. Основна отличителна черта на детския шампоан е формулата „без сълзи". В нейния състав влизат хипоалергенни съединения, които са смесени в определена последователност и концентрация. Ако на опаковката не е описана тази формула, непременно трябва да е посочено наличието на неутрално рН, което всъщност означава същото. Използвайте само проверени марки, при тях е гарантиран строгият контрол върху съставките на продукта и имат съответния сертификат според международните стандарти.

Последна редакция Петък, 25 Април 2014 09:45
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини