earlybaby

Петък, 05 Юли 2013 14:42

Слънчева защита


zashtita sun babyБебета под 6-месечна възраст не бива да бъдат излагани на пряка слънчева светлина - кожата им е прекалено нежна и изгарянето почти задължително. Дори и за по-големи деца, слънцезащитния крем не бива да е единствената ви слънчева защита.

Първата линия на защита се държи от вече изброените - шапка, слънчеви очила, свободни дрехи. И все пак, за откритата кожа слънцезащитния крем е решаващ. Гамата от слънцезащитни продукти за деца е твърде богата, включваща и специално разработени формули за чувствителна кожа, типично „детски" миризми, водоустойчивост и лесни за нанасяне лосиони под формата на спрей.
Разбира се, най-важният критерий е степента на защита, която конкретният продукт гарантира. Така че, когато се изправите пред морето от слънцезащитна козметика, обръщайте най-голямо внимание на числото, определящо защитния фактор (SPF). Най-просто казано, слънцезащитният фактор ви дава информация колко време може да стоите на слънце, без да изгорите, ако използвате дадения продукт. Например, ако детето би изгоряло след 15-минутен престой на слънце, лосион със SPF 15 удължава това времето 15 пъти. Важно е на етикета на продукта да е указана защита от UVA и UVB лъчи, което гарантира „широкоспектърна" защита. Ако детето е с чувствителна кожа, предпочитайте продукти с активна съставка титаниев диоксид.
Знаете, че слънцезащитният крем трябва да се нанесете поне половин час преди излизане и да бъде нанесен наистина щедро - при първото нанасяне е добре да остане видим слой по кожата на детето, който впоследствие да бъде абсорбиран. Препоръчителният слънцезатине фактор за бебета и малки деца е SPF50. Нанасяйте крема отново на всеки няколко часа и по-често, ако детето плува. Не забравяйте, че дори и да е облачно, детето не бива да пропуска слънцезащитния си крем. И за да не сте прекалено (типично по родителски) досадни, измислете специална игра за процедурата - така ще избегнете и евентуална съпротива.

Последна редакция Петък, 05 Юли 2013 14:46
blog comments powered by Disqus

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини