earlybaby

Събота, 18 Май 2013 15:43

Любов от пръв поглед


lyubov_ot_pryv_pogledПовечето майки усещат силната връзка с бебето още през първите 72 часа след раждането, но това не означава непременно мигновенна и екзалтирана любов от пръв поглед. Грижата за физическите нужди на новороденото е толкова изтощителна, че е лесно да се забрави за емоционалния живот на бебето и майката.
В дългосрочен план най-големите щети за детето са в следствие от неадекватна проява на любов и внимание, така че през първите дни и месеци и двамата родители трябва да проявят максимална нежност и обич към малкото човече. Майчината любов малко или много е зависима от хормоните – за това ако тя не се прояви мигновено не е фатално и никой няма вина. Силната привързаност от страна на майката обикновено се появява, когато започне кърменето с мляко (72 часа след раждането), но е нормално и по-късно, защото чувството се задълбочава постепенно. Някои майки са силно шокирани от липсата на майчински инстинкт при първото поемане на бебето в ръце. Причините за това са много и различни – може да се дължи на усложнения при раждането, нереалистични очаквания и представи за този момент, изтощение, хормонален дисбаланс и дори лош спомен от детството на майката. Тази “апатия” обикновено трае от няколко часа до няколко дена, но не повече - съвсем нормално и естествено явление, което не бива да ви притеснява.
Последна редакция Събота, 18 Май 2013 15:50
blog comments powered by Disqus

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини