earlybaby

Четвъртък, 28 Март 2013 13:42

Кой иска супичка?


koi_iska_supichkaВеднъж въведена в детското меню, супата става любимо ястие на мъниците. И срещу тази „привързаност” ние не се бунтуваме, защото за разлика от сладките храни, които са неоспорим фаворит в детските предпочитания, тя е изключително полезна за укрепващия детски организъм.


Запознаването със супата трябва да започне между 10 месеца и една година при преминаване към т.н. „преходна храна”. Детето вече е захранено с повечето зеленчуци. Разликата между пюрето и супата е в големината на частичките и консистенцията. Може да започнете с няколко лъжички супа, но ако детето вече е яло по-едро смлени храни и я приеме добре, не е необходим плавен преход. Първата супа можете да приготвите от няколко любими на детето зеленчука, като прибавите стръкче магданоз, парченце масло или няколко капки олио. За да получите хомогенна смес, да е по-плавен преходът и детето да дъвче по-лесно, може в началото да използвате блендер. Така ще приготвяте крем-супи от тиква, броколи, може да прибавяте и натрошен жълтък или сирене за по-висока биологична стойност.
Последна редакция Четвъртък, 28 Март 2013 13:44
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини