earlybaby

Сряда, 13 Март 2013 09:49

7 правила за хранителния режим на бебето


7_pravilazahranitelniqrejimnabebetoМного е важно да изградите правилните хранителни навици и маниери на детето. Добре е още от началото да е наясно, че се храним, защото това е потребност на организма ни. Вашето мъниче трябва да знае, че яденето не е ваше желание или разнообразно занимание, а необходимост. Как да му помогнете да си изгради добро поведение по време на хранене:

•Сервирайте му малки порции.

•Предлагайте му да опитва разнообразни храни, не настоявайте да яде всичко, което му сервирате.

•Направете времето за хранене забавно и разнообразно.

•Помогнете на вашето дете да разпознава глада. Когато ви поиска нещо за ядене го попитайте дали е гладно. По този начин ще го подтикнете да свърже състоянието на глад с храната.

•Задължително храненете детето на столче. Храненето в движение е опасно и притъпява удоволствието, което трябва да изпитва мъничето по време на ядене.

•Не очаквайте детето ви да се храни като възрастен и да се държи по един и същи начин, по време на цялото хранене.

•Не насилвайте детето. Храненето се превръща в истински кошмар, когато мъничето установи, че отказвайки да яде, ангажира цялото ви внимание.


Последна редакция Вторник, 14 Май 2013 11:26
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини