earlybaby

Четвъртък, 07 Февруари 2013 13:11

Митове за хремата


mitove_za_hremataХремата трябва да се лекува.
Да се лекува хремата не е нужно – това е естествена реакция на организма, която помага на носоглътката да се справи с вирусите или бактериите. Трябва да се помогне на детето, за да не се измъчва, когато се затруднява дишането му.

Съдосвиващите капки лекуват хремата и са неизбежни.
Напротив, тези капки не лекуват хремата, а само намаляват отока на лигавицата, което премахва чувството на запушен нос, но не винаги и не за дълго. Те са много опасни при предозиране, затова в никакъв случай не бива да се дават безконтролно и често. В същото време редовното капване в носа на овлажняващи и разреждащи секрета капки (като физиологичен разтвор, препарати на основата на морска вода и др. подобни) намаляват отока по-ефикасно, а противопоказания за тях практически няма и не е възможно да бъдат предозирани.

Ако хремата не се лекува със „сериозни” препарати, непременно ще доведе до отит или бактериална инфекция.
Хремата много лесно прераства в отит при неправилно лечение. Както споменахме, неумелите промивки на носоглътката на практика водят до отит. За да се разрежда секретът е необходимо само да се капва физиологичен разтвор или препарат на основата на морската вода. Това е достатъчно, за да не започне бактериална инфекция. Разреденият и постоянно изтичащ секрет е белег за това, че лигавицата сама ще се справи с вирусите. А застоялият секрет и убитата от постоянен прием на съдосвиващи препарати лигавица са залог за това, че сополите ще позеленеят.

 

 

Последна редакция Четвъртък, 07 Февруари 2013 13:15
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини