earlybaby

Четвъртък, 31 Януари 2013 10:44

Как да предпазим детето от острите вирусни инфекции


kak_da_predpazim_deteto_ot_ovi1. Закалявайте
Най–често боледуват децата, чиито родители се страхуват да ги закаляват. Отглеждането на детето още от най–ранна възраст в много затоплени помещения, обличането с много и неподходящи за сезона дрехи, води до намаляване защитните сили и податливост към инфекции. За това то трябва да се закалява още от първите месеци от живота. Въздушните и водни бани укрепват детското здраве и правят детето устойчиво на инфекции.

2. Извеждайте на открито
Нека добрата традиция с честите летни излети се запази и през студения сезон. Разходките на открито, практикуването на зимни спортове със семейството са отлична предпоставка за съхраняване на здравето на детето.

3. Ограничете контакта с други хора
В периода на вирусните заболявания е особено наложително да се ограничи контакта на малкото дете с големи групи хора. Твърде често възрастните са само вирусоносители, без да имат оплаквания, но при контакта си с деца предават заболяването. Особено застрашени са тези деца, които посещават детски заведения, когато не е добър контролът за недопускане на болни в градината или яслата. Тези, които посещават детско заведение до тригодишна възраст са особено застрашени, защото в този период още не е укрепнала имунната им система и факта, че в яслите често ходят деца с начални симптоми на заболяване или недоизлекувани, ги прави много податливи на инфекции.

4. Бъдете отговорни
Щадете собствените си деца, но ги изолирайте от другите и когато те самите са болни, за да не станете вие причина за разпространяване на остри вирусни инфекции.

 

 

 

Последна редакция Четвъртък, 31 Януари 2013 11:06
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини